X

CEC amână înregistrarea Blocului electoral „Victorie – Победа”; Materialele prezentate Comisiei ar conține erori tehnice

CEC amână înregistrarea Blocului electoral „Victorie – Победа”; Materialele prezentate Comisiei ar conține erori tehnice

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, 3 august 2024, cererea privind înregistrarea Blocului electoral „VICTORIE – ПОБЕДА” pentru participare la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Conform acordului de constituire, blocul este format de către Partidul Politic Partidul „RENAŞTERE”, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Politic „ŞANSĂ” și Partidul Politic ,,VICTORIE”. O cerere similară din partea acelorași solicitanți a fost depusă la 2 august 2024 pentru înregistrarea unui bloc electoral, doar că pentru alegerile prezidențiale. În consecință, Comisia a conexat cererile într-o singură procedură administrativă, scrie jurnal.md.

Fiind invitați la ședință, reprezentanții solicitanților nu s-au prezentat. La examinare, Comisia a constatat că materialele prezentate conțin anumite erori tehnice, iar solicitanții trebuie să răspundă unor întrebări de clarificare formulate în cadrul ședinței și să prezinte documente suplimentare până la 6 august 2024. În aceste condiții, în vederea elucidării tuturor aspectelor aferente procedurii, membrii CEC au decis examinarea, pe data de 7 august curent, a solicitării privind înregistrarea Blocului electoral.

Amintim că, potrivit normelor legale, blocul electoral se constituie în baza unui acord între două sau mai multe partide politice înregistrate de Agenția Servicii Publice până la data intrării în vigoare a actului de stabilire a datei alegerilor ori referendumului.

Citește și: Alegătorii își pot declara noul loc de ședere

Blocurile electorale, pentru toate tipurile de alegeri, se înregistrează de către CEC. Anterior, s-a stabilit că documentele în vederea înregistrării blocurilor electorale pentru referendumul republican constituțional din octombrie se vor depune de către partidele politice la sediul Comisiei, în perioada 22 iulie – 14 septembrie 2024.

Mai multe detalii despre procesul de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 puteți vedea pe pagina web oficială a CEC.

Tags: CECerori tehniceVictorie - Победа
Social