X

CEC: Cinci grupuri de inițiativă au depus cererile în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte

CEC: Cinci grupuri de inițiativă au depus cererile în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte

În prima zi, Comisia Electorală Centrală a recepționat documente pentru înregistrarea a cinci grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite IPN.

Este vorba despre grupul de inițiativă constituit de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei pentru susținerea fostului premier Ion Chicu, precum și de grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea ex-premierului Vasile Tarlev. A depus actele și grupul de inițiativă constituit de Partidul Socialiștilor pentru susținerea fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo. De asemenea, la CEC a venit să se înregistreze grupul de inițiativă constituit de Partidul Social Democrat European pentru susținerea fostului ministrul al apărării, Valeriu Pleșca. Cel de-al cincilea grup de inițiativă este cel constituit de Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” pentru susținerea candidatului Octavian Țîcu, potrivit ipn.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În termen de 3 zile de la recepționarea documentelor, CEC va examina corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Tot astăzi a fost făcută prima solicitare de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Cererea aparține Partidului Comuniștilor, care a declarat drept opțiune la referendum „NU”. Și în cazul cererilor de înregistrare în calitate de participanți la referendum, termenul de examinare a dosarelor de către autoritatea electorală este de 3 zile.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: CECînregistrarepresedinte
Politică