X

CEC-ul de la Chişinău i-a validat pe ultimii candidaţi la alegerile prezidenţiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău i-a validat luni seara pe ultimii doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, aceştia fiind Octavian Ţâcu, liderul Partidului Unităţii Naţionale (PUN), şi Dorin Chirtoacă, din partea Blocului electoral Unirea, ambii prounionişti. Decizia vine după mai multe zile de aşteptare când Comisia invocase că listele de susţinători ale celor doi ar conţine ‘mii de inexactităţi’, ceea ce a dus la speculaţii privind nevalidarea celor doi candidaţi, relatează media de la Chişinău, potrivit agerpres.

CEC a declarat că ‘inexactităţile’ ar trebui clarificate înainte de decizia sa finală, iar luni seara a validat candidaturile ambilor.

Citeşte şi: Manifestanţii din Kîrgîzstan au pătruns în sediul puterii şi l-au eliberat pe fostul preşedinte – VIDEO

‘Am obţinut o victorie pentru mişcarea unionistă, pentru că prin participarea la alegeri vom oferi unioniştilor şi cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de limba şi originile pe care le au, să ne susţină şi să voteze o alternativă antisistem care este capabilă să înfrunte acest regim instituit în republică de aproape 30 de ani’, a declarat marţi Ţâcu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a anunţat că lansarea oficială a campaniei sale electorale va avea loc miercuri în scuarul Europei din oraşul Ungheni.

Citeşte şi: Trump: ‘Ieşiţi din case, dar rămâneţi prudenţi!’ – VIDEO

Liderul PUN va figura pe poziţia a şaptea în buletinele de vot, după Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu, relevă Ziarul Naţional din Chişinău.

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, este al optulea candidat care va concura pentru funcţia preşedinte al Republicii Moldova în scrutinul care urmează să aibă loc la 1 noiembrie.

Tags: alegeriAndrei NăstasechisinauComisia Electorală Centrală (CEC)Dorin Chirtoacăigor dodonMaia SanduOctavian ŢâcuRenato Usatîirepublica moldovaTudor DeliuVioleta Ivanov
Categorii: Externe