X

CEC va colabora cu TikTok pentru a combate dezinformarea în perioada electorală

CEC va colabora cu TikTok pentru a combate dezinformarea în perioada electorală

Comisia Electorală Centrală va colabora cu platforma TikTok pentru a combate dezinformarea în perioada electorală. Subiectul a fost abordat cu reprezentantul platformei TikTok, Azamat Burjuev, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale, participanții la discuții au analizat mecanismele prin care CEC poate utiliza TikTok pentru informarea și educația electorală și cum poate sesiza platforma pentru a contracara amenințările la adresa integrității alegerilor. S-a vorbit despre mesajele false, eronate sau cele publicate cu încălcarea prevederilor legale referitoare la publicitatea politică și electorală, potrivit jurnal.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Comisia Electorală Centrală a salutat inițiativa platformei de a stabili aceste relații de colaborare cu autoritatea electorală din Republica Moldova, având în vedere că fenomenul dezinformării, inclusiv în spațiul on-line, se amplifică simțitor, în special în perioada electorală” , se spune într-un comunicat al CEC.

Șefa Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a declarat că instituția este deschisă pentru identificarea măsurilor adecvate pentru a oferi transparență și corectitudine procesului electoral.

Pe 20 octombrie se vor desfășura alegerile prezidențiale și un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Tags: Comisia Electorala CentralaTikTok
Politică