X

Cecenii lui Kadîrov au început să protejeze regiunea de frontieră rusă Belgorod

Liderul cecen pro-Kremlin, Ramzan Kadîrov, a dat ordin oamenilor săi să protejeze frontiera în regiunea rusă Belgorod, ţinta atacurilor zilnice ucrainene şi a cel puţin două incursiuni armate ale paramilitarilor ruşi anti-Kremlin în ultima lună, transmite vineri EFE, potrivit agerpres.

“Personalul batalionului Zapad (Vest)-Ahmat al Ministerului rus al Apărării a început deja în această săptămână serviciul de protecţie a frontierei de stat a Rusiei şi de luptă împotriva grupurilor de sabotaj ucrainene, precum şi de prevenire a pătrunderii acestora pe teritoriul regiunii Belgorod”, a declarat el pe contul său de Telegram.

Citeşte şi: Ucraina se pregătește pentru o ofensivă ‘îndelungată și sângeroasă’ – Black News

Doi dintre cei mai de încredere oameni ai săi, un deputat rus în Dumă (camera inferioară), care a fost presupus mort sau cel puţin rănit în Ucraina săptămâna aceasta, Adam Delimhanov, şi şeful filialei Ministerului rus de Interne dintr-un district din Cecenia, Rustam Aguev, au plecat deja la Belgorod pentru a organiza dispozitivul, a declarat Kadîrov.

Combatanţii Ahmat, a spus liderul cecen, întăresc punctul de control de la Nehoteevka şi au preluat controlul punctului de frontieră ‘Kazinka’, care a fost atacat recent de membri ai Corpului Voluntarilor Ruşi şi ai Legiunii Libertate pentru Rusia, două grupări paramilitare formate din voluntari naţionalişti ruşi care luptă de partea forţelor ucrainene.

“La ora actuală, graniţa este închisă pentru bandiţi”, a afirmat Kadîrov.

Cu toate acestea, publicaţia “Pepel” din Belgorod notează că voluntarii din regimentul Ahmat al lui Kadîrov nu se afla în prima linie, ci “în cel mai bun caz în eşalonul trei-cinci al apărării”.

Publicaţia independentă rusă Meduza, declarată “indezirabilă” în Rusia, susţine de asemenea că recruţii ruşi sunt cei care se află în primele două lunii de apărare foarte aproape de graniţa cu Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut marţi, în cadrul unei întâlniri cu corespondenţi şi bloggeri militari, că recruţi au fost implicaţi în luptele din regiunea Belgorod, ceea ce i-a indignat pe mulţi cetăţeni care se întreabă cum poate fi lăsată protecţia frontierelor în seama unor tineri fără experienţă.

În aceeaşi zi, Delimhanov s-a întâlnit cu guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării rus şi cu conducerea departamentului regional al Gărzii Naţionale Ruse pentru a stabili măsurile de protejare a frontierei la ordinul lui Kadîrov.

Citeşte şi: CIA avertizase Ucraina să NU se atingă de Nord Stream – Black News

Liderul cecen a dat asigurări că “locuitorii din teritoriile adiacente frontierei cu Ucraina pot sta de acum liniştiţi”.

“Băieţii din batalionul Zapad-Ahmat al Ministerului Apărării, împreună cu alte unităţi şi servicii ale Federaţiei Ruse, se vor ocupa de securitatea dumneavoastră. Oricine va invada graniţele noastre va primi un răspuns ultra-rapid”, susţine Kadîrov în mesajul său.

Tags: BelgorodceceniRamzan KadîrovrusiaucrainaZapad-Ahmat
Categorii: Război in Ucraina