X

CEDO a decis în cazul Bivolaru: România este iar bună de plată

CEDO a hotărât marți că liderului Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil și a stabilit că România va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 1.200 de euro, plus cheltuielile de judecată.

Judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului s-au pronunțat în cazul România v. Bivolaru (nr.66580/12), constatând o încălcare a art. 6 § 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil şi în termen rezonabil), anunţă mediafax.

Citeşte şi: Emmanuel Macron respinge demisia ministrului de Interne

Cazul face referire la condamnarea lui Gregorian Bivolaru pentru întreținerea de relații sexuale cu o persoană minoră.

Pe de altă parte, CEDO a respins reclamațiile formulate de Bivolaru privind judecarea sa în absență și lipsa unui remediu efectiv la încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie prin interceptarea telefoanelor.

Citeşte şi: Trump vorbeşte despre ‘relaţia’ sa cu alcoolul: ‘Aş fi fost un dezastru!’

Completul de judecată CEDO a decis, cu șase voturi pentru și unul împotrivă, că România va trebui să-i plătească reclamantului suma de 1.200 de euro sub formă de daune morale și 5.000 de euro pentru a acoperi costurile și cheltuielile reclamantului.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, definitiv, de instanța supremă din România, la şase ani de închisoare cu executare, la capătul unui proces început în anul 2004. Bivolaru a fost eliberat condiționat din închisoare, în septembrie 2017.

Tags: Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO)daune moraleGregorian BivolaruMişaRomania
Categorii: Diaspora