X

CEDO acceptă reclamaţia unui judecător împotriva măsurilor discipinare aplicate de guvernul polonez

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat luni că acceptă reclamaţia judecătorului polonez Igor Tuleya împotriva măsurilor disciplinare care i-au fost aplicate în ţara sa, transmite dpa, potrivit agerpres. Instanţa a precizat că a cerut guvernului de la Varşovia să îşi prezinte observaţiile în dosarul respectiv.

Tuleya a reclamat că a fost vizat de şapte proceduri disciplinare, care sunt excesive şi îi pun la îndoială autoritatea ca magistrat.

Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Ca judecător districtual din capitala Poloniei, el a fost unul din cei mai cunoscuţi critici ai reformelor judiciare promovate de partidul naţionalist-conservator de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Reformele au stabilit un nou sistem disciplinar pentru judecători, considerat de oponenţi ca o ameninţare la adresa independenţei justiţiei. Modificările legislative au provocat şi o dispută între Polonia şi Uniunea Europeană. CEDO nu este însă o instituţie a UE, ci a Consiliului Europei.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a emis anul acesta anul acesta o ordonanţă prin care cere camerei disciplinare instituite în Polonia să îşi suspende lucrările, deoarece există dubii privind independenţa sa.

Tags: Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)Igor TuleyajudecatorPartidul Lege şi Justiţie (PiS)PoloniaUniunea Europeană (UE)varsovia
Categorii: Diaspora