CEDO: Izolarea dispusă de autorităţile române NU poate fi echivalată cu arestul la domiciliu

Publicat:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că nu a admis solicitarea eurodeputatului român Cristian Terheş (PSD) prin care acesta cerea condamnarea statului român, protestând împotriva izolării decise în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

“Nivelul de restricţii impuse libertăţii de circulaţie a petiţionarului nu permite să se considere că izolarea generală dispusă de autorităţi a constituit o privare de libertate”, a stabilit instanţa cu sediul la Strasbourg, într-o decizie citată de AFP şi agerpres.


Citeşte şi: Progresiştii americani vor să blocheze vânzarea de arme către Israel – Black News

“Măsura contestată nu poate fi asimilată unei măsuri de arest la domiciliu”, a insistat CEDO, respingând cererea în unanimitate.

Conform CEDO, eurodeputatul PSD “nu a fost supus unei supravegheri individuale din partea autorităţilor”, nu a fost “constrâns să trăiască într-un spaţiu înghesuit” şi a putut “avea contacte sociale” şi să îşi părăsească domiciliul “din diferite motive”.

Citeşte şi: Un înalt oficial al Hamas se aşteaptă la un armistiţiu foarte curând – Black News

Prin urmare, el nu poate “invoca dispoziţiile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului în privinţa dreptului la libertate”, mai susţine CEDO, care a precizat totuşi că le-ar fi putut menţiona pe cele legate de “libertatea de circulaţie”.

France Presse reaminteşte că eurodeputatul a sesizat mai întâi instanţele din România, spunând că a fost supus unei “reţineri administrative” din cauza izolării care a limitat ieşirile din casă în perioada 24 martie-14 mai 2020 în contextul stării de urgenţă, şi le-a cerut să dispună eliberarea sa imediată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețuri mai mici la benzină și motorină

Prețuri mai mici la benzină și motorină ANRE a anunțat prețurile la care pot fi comercializați carburanții auto, pentru ziua de mâine, 19 iulie. Litrul de...

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului

Perciun: Va fi organizată o probă adițională a examenelor de absolvire a gimnaziului Elevii care nu au reușit să promoveze examenele de clasa a IX-a...

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025

Statul va crea un fond mutual pentru agricultori, care va fi funcțional din 2025 Statul va crea un  fond mutual, care va fi funcțional din...

FOTO // Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican

FOTO// Trump a lansat o nouă modă. Mai mulți susținători au venit cu bandaje pe ureche la un miting republican Mai mulți participanți la Convenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.