CEDO respinge plângerea formulată de avocații lui Yorgen Fenech

Publicat:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o plângere a presupusului “creier” din spatele asasinării jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia privind detenţia şi durata procesului său, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Plângerea antreprenorului Yorgen Fenech cu privire la aceste probleme este nefondată, a declarat marţi curtea de la Strasbourg.


Vezi şi: Poliţiştii mexicani au omorât o imigrantă – VIDEO

Dar judecătorii au spus că lipsesc informaţii cu privire la o altă problemă pe care el a ridicat-o despre condiţiile de detenţie, respectiv dacă autorităţile se îngrijesc în mod corespunzător de sănătatea sa.

Guvernul Maltei a fost notificat, potrivit comunicatului instanţei, iar o decizie asupra acestor puncte a fost amânată.

Caruana Galizia, activistă anticorupţie şi blogger ale cărei dezvăluiri au lovit puternic guvernul, a murit în explozia maşinii sale în octombrie 2017.

Înainte de moartea sa, Caruana Galizia ar fi cercetat corupţia legată de construirea unei centrale electrice de către o companie în care Fenech era partener.

Fenech a fost arestat în noiembrie 2019 pe baza acuzaţiilor că el a ordonat crima. El neagă acuzaţiile.

Procesul lui Fenech a fost suspendat temporar la un moment dat din cauza pandemiei. În acest timp, el a cerut fără succes să obţină eliberarea pe cauţiune de mai multe ori.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

CEDO a respins chestiunea legată de cauţiunea sa, declarând că instanţa din Malta şi-a justificat hotărârea. În plus, CEDO a spus că durata procedurilor nu este nerezonabilă din cauza complexităţii cazului.

Curtea, cu sediul la Strasbourg, face parte din Consiliul Europei. Împreună acestea lucrează pentru a sprijini drepturile omului în cele 47 de state membre. Ele nu sunt organe ale Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.