X

Cehia anunţă acordarea de ajutor financiar şi medical susţinătorilor democraţiei din Belarus

Cehia a decis să ofere ajutor financiar şi medical susţinătorilor mişcării democratice din Belarus, informează dpa , potrivit agerpres.

În cadrul şedinţei de luni, executivul ceh a anunţat punerea la dispoziţie a aproximativ 400.000 de euro (470.000 de dolari) pentru un fond de solidaritate.

Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Ministrul de externe Tomas Petricek a declarat că Cehia vrea să acorde un ajutor practic.”Belaruşilor ar trebui să li se acorde dreptul de a decide liber cu privire la viitorul lor”, a declarat şeful diplomaţiei de la Praga.

Banii sunt destinaţi persoanelor care au fost victime ale violenţei sau ale torturii sau care şi-au pierdut locurile de muncă pentru că au participat la proteste.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

Ministerul ceh de interne din Praga lansează, de asemenea, un program de asistenţă medicală. Manifestanţi răniţi în confruntările cu forţele de securitate urmează să fie transportaţi în Cehia pentru a fi trataţi gratuit.

De la controversatele alegeri prezidenţiale din 9 august, în Belarus au loc proteste de masă împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, scrutin umbrit de acuzaţii de fraudă.

Tags: belaruscehiaPragaTomas Petricek
Categorii: Diaspora