X

Cehia detaşează sute de soldaţi NATO în Slovacia

Guvernul ceh a aprobat miercuri desfăşurarea unui număr de până la 650 de soldaţi în Slovacia pentru a consolida flancul estic al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a anunţat Ministerul Apărării al Republicii Cehe, informează Reuters, potrivit agerpres.

Această desfăşurare, care este planificată să aibă loc până pe 30 iunie 2023, mai trebuie să fie aprobată de ambele camere ale Parlamentului ceh.

Citeşte şi: Americanii le dau ‘cu flit’ polonezilor: ‘Propunerea lor NU este viabilă!’ – Black News

NATO urmăreşte să îşi consolideze prezenţa în ţările de pe flancul de est al alianţei în urma invadării Ucrainei, ţară care se învecinează cu Slovacia, Ungaria, România şi Polonia.

Săptămâna trecută, ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, a declarat că Cehia ar putea trimite în Slovacia personal pentru posturi de comandă şi de legătură, logistică, poliţie şi o unitate mecanizată.

Citeşte şi: SUA se tem că ruşii ar putea pune mână pe structuri de arme biologice din Ucraina – Black News

După declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, ministrul slovac al apărării a anunţat că ţara sa ar putea găzdui un grup de luptă în curs de formare care va include 1.200 de soldaţi străini şi un sistem de apărare antirachetă Patriot cu personal german şi olandez.

Tags: cehiaJana CernochovaNATOSlovacia
Categorii: Externe