X

Cehia îşi REDESCHIDE magazinele neesenţiale

După ce au fost închise timp de aproape cinci luni, toate magazinele neesenţiale din Republica Cehă s-au redeschis luni, dar cu măsuri stricte de siguranţă sanitară, precum purtarea obligatorie a unei măşti speciale şi menţinerea unei distanţe fizice între persoane, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Redeschiderea magazinelor face parte dintr-o relaxare parţială şi prudentă a restricţiilor menite să frâneze răspândirea coronavirusului. Această relaxare mai cuprinde redeschiderea unor servicii, precum frizeriile sau centrele balneare, dar restaurantele şi sectorul cultural rămân închise.

Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

În toate magazinele redeschise este obligatorie purtarea unei măşti de înaltă protecţie, de tipul FFP2 sau KN95.

Guvernul Republicii Cehe a acceptat această uşoară relaxare după îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice în această ţară care a fost printre cele mai sever lovite de ultimul val de COVID-19.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Dar, cu toate că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat numai 391 de noi cazuri de COVID-19 şi se menţine tendinţa descrescătoare, rata infecţiilor în ultimele două săptămâni este totuşi ridicată, respectiv 298 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Tags: cehiacoronaviruscovid-19FFP2KN95magazinemascaPraga
Categorii: Diaspora