X

Cehia redeschide toate şcolile şi terasele restaurantelor

Republica Cehă, care toamna trecută a condus ‘ranking-ul’ european al contagierilor cu COVID-19, a redeschis de luni terasele cafenelelor şi restaurantelor pentru persoanele care pot atesta că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testate negativ pentru coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Clientul trebuie să fie capabil să-şi demonstreze capacitatea (de a accede pe terasă conform condiţiilor cerute) în faţa poliţiei sau a controalelor sanitare”, a anunţat guvernul de coaliţie format din liberalii populişti şi social-democraţi pe site-ul său oficial.

Vezi şi: Raidurile israeliene din Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni – Black News

Tot de luni dimineaţă au fost reluate cursurile din clasele primare, cu prezenţă fizică şi şcolile funcţionând cu program prin rotaţie, însă elevii trebuie să poarte mască în clasă şi să efectueze un test antigen o dată pe săptămână.

Citeşte şi: O tribună plină cu oameni S-A PRĂBUŞIT într-o sinagogă din Cisiordania (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Cehia, care a înregistrat 257 de contagieri în ultimele 24 de ore şi a trecut de cel de-al patrulea val al pandemiei, continuă să menţină închise hotelurile pentru turişti, precum şi spaţiile interioare din sectorul gastronomiei.

Tags: coronaviruscovid-19PragaRepublica Cehărestaurantescoliterasevaccin
Categorii: Externe