Cehia trimite 250 de soldaţi în Slovacia pentru un grup tactic al NATO

Publicat:

Două sute cincizeci de paraşutişti cehi au plecat luni spre Slovacia, vecină cu Ucraina, ţară răvăşită de războiul dus de Rusia, pentru a forma un grup tactic al NATO, a transmis Ministerul Apărării de la Praga, potrivit AFP şi agerpres.

Grupul tactic va cuprinde până la 2.100 de soldaţi din Germania, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia şi SUA.


Citeşte şi: Viktor Orban revendică ‘o victorie excepţională’ în alegerile din Ungaria – Black News

Cehia va asigura comandamentul acestui grup tactic.

“Sarcina esenţială a misiunii este de a transmite că membrii NATO sunt pregătiţi, hotărâţi şi uniţi pentru a proteja integritatea teritorială a Alianţei”, a declarat colonelul Tomas Unzeitig, care va conduce grupul tactic.

“Este vorba de o operaţiune internaţională a NATO destinată consolidării capacităţilor de apărare ale armatei slovace”, a adăugat el.

Misiunea face parte din eforturile derulate de NATO pentru a consolida flancul său estic după invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început la 24 februarie.

Citeşte şi: Vucic câştigă ZDROBITOR alegerile prezidenţiale din Serbia – Black News

Ministerul Apărării a precizat că paraşutiştii vor rămâne în Slovacia până în iunie şi vor fi apoi înlocuiţi de o unitate de vehicule blindate.

Cehia a aderat la NATO în 1999, iar Slovacia, în 2004. Cele două ţări, care au format Cehoslovacia până la separarea lor paşnică în 1993, sunt de asemenea membre ale UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.