Cehia: Un cetăţean slovac, acuzat de pregătirea unui atentat cu bombă (procuror)

Publicat:

Parchetul din Praga efectuează o anchetă în legătură cu pregătirea unui atac terorist şi în care este implicat un cetăţean slovac, în vârstă de 25 de ani, descris de mass-media ca fiind convertit la islam şi devenit jihadist, a anunţat vineri procurorul ceh responsabil de acest caz, relatează AFP, conform agerpres.

Cetăţeanul slovac care trăieşte la Praga, identificat de mass-media ca fiind Dominik K., a fost arestat în decembrie 2017, a declarat procurorul Martin Bily într-un comunicat.


Citește și : Rusia va continua să bombardeze obiectivele militanţilor din provincia siriană Idlib dacă este nevoie (Serghei Lavrov)

“În timpul percheziţiei efectuate la domiciliul suspectului, poliţia a găsit substanţe chimice şi alte obiecte importante din punct de vedere al procedurilor penale”, a mai precizat procurorul.

Dacă este găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi cincisprezece ani de închisoare pentru pregătirea unei acţiuni teroriste şi promovarea terorismului, a adăugat procurorul.

Potrivit ziarului Dnes, slovacul, care şi-a luat numele de Abdul Rahman, purta haine militare şi “saluta oamenii cu degetul arătând spre cer”, unul dintre simbolurile loialităţii faţă de gruparea Statul Islamic.

Poliţia a găsit în apartamentul său substanţe chimice, manuale de fabricare a bombelor şi instrucţiuni privind diverse modalităţi de a plasa o bombă pe corpul uman sau pe un vehicul, precum şi materiale de propagandă ale Statului Islamic, adăugă ziarul citat.

Citește și : Schimb dur de replici între Matteo Salvini şi Jean Asselborn din cauza imigranţilor extracomunitari

Slovacul este primul presupus jihadist arestat de poliţie în Republica Cehă şi acuzat de pregătirea unui atentat cu bombă. Nu au fost furnizate detalii cu privire la locurile pe care acesta le-ar fi vizat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.