X

Cehia va lua în îngrijire şase pacienţi bolnavi de COVID-19 din Franţa

Cehia va trata şase pacienţi bolnavi de COVID-19 din Franţa la un spital universitar din Brno, al doilea cel mai mare oraş al său, pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra sistemului medical francez, a anunţat duminică premierul ceh Andrej Babis, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

“Franţa ne-a adresat o solicitare de ajutor pentru spitalizarea unora dintre pacienţii săi”, a scris pe Twitter şeful guvernului de la Praga.

Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

“Datorită faptului că avem o capacitate suficientă, putem ajuta. Şase pacienţi ar urma să fie transferaţi în Spitalul Universitar din Brno”, a spus el, fără a menţiona din ce zonă din Franţa vor veni bolnavii.

Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, înregistra duminică 4.543 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ritmul de creştere fiind de până în 10% în ultimele patru zile, şi 67 de decese.

Sistemul său de sănătate din Cehia s-a confruntat cu o presiune mai mică în privinţa cazurilor grave decât în unele dintre ţările din Europa de Vest, după ce au fost introduse devreme măsuri dure de distanţare socială şi de închidere a frontierei.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Toate acestea au dus însă aproape la o stagnare a economiei.

Anterior, Cehia a trimis echipamente medicale în Italia, Spania şi Slovenia, dar a interzis exporturile private de măşti de protecţie.

Tags: Andrej BabisBrnocehiacovid-19frantapacientispital
Categorii: Diaspora