X

Cei care au avut COVID-19 prezintă un risc scăzut de reinfectare

Îmbolnăvirea cu COVID-19 reduce substanţial riscul unei noi infectări timp de cel puţin zece luni, potrivit unui studiu publicat joi de revista Lancet Healthy Longevity, relatează EFE, potrivit agerpres.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetători de la University College London (UCL) au analizat modalităţile de contagiere în rândul a peste 2.000 de persoane care trăiau sau lucrau în centrele de îngrijire a vârstnicilor din Marea Britanie în perioada octombrie 2020 şi februarie 2021.

Citeşte şi: Washingtonul promite să susţină Israelul ‘INDIFERENT de guvern’ – Black News

Rezidenţii care trecuseră prin boală în ultimele zece luni au prezentat un risc cu 85% mai mic de reinfectare în perioada studiată, în timp ce în cazul angajaţilor din aceste centre, riscul a fost de 60%. Autorii studiului sunt de părere că aceste date sugerează că trecerea prin boala COVID-19 oferă “o protecţie solidă”.

“Riscul de infectare a doua oară cu COVID-19 este foarte scăzut. Faptul că o contagiere prealabilă cu COVID-19 oferă un nivel înalt de protecţie pentru persoanele care trăiesc în aceste centre este liniştitor”, notează, într-un comunicat, Maria Krutikov, autoarea principală a studiului.

Au fost studiate 682 de persoane care trăiau în aceste centre, cu o medie de vârstă de 86 de ani, precum şi 1.429 de angajaţi. Cu toţii au realizat teste de sânge şi s-a constatat că aproximativ o treime dintre ei au dezvoltat anticorpi asociaţi coronavirusului, fapt ce sugerează că au trecut de asemenea prin boală.

Citeşte şi: Iranul NU mai are drept de vot la Adunarea Generală a ONU – Black News

Studiul nu a avut în vedere impactul programului de vaccinare, demarat în decembrie în Marea Britanie, eliminându-i din statistici pe toţi cei care au primit prima doză.

Rezultatele studiului oferă informaţii asupra protecţiei dobândite prin “infecţia naturală” cu COVID-19, în timp ce oamenii de ştiinţă încearcă acum să afle cât timp se menţine imunitatea creată de vaccinuri.

Tags: coronaviruscovid-19marea britanieMaria KrutikovUniversity College London (UCL)vaccin
Categorii: Externe