Cei care evită mobilizarea au început să folosească deghizarea de iarnă pentru fugi din Ucraina

Publicat:

Cei care evită mobilizarea au început să folosească deghizarea de iarnă pentru a fugi din Ucraina

Cetăţenii ucraineni care se sustrag de la mobilizare au început să folosească costume de camuflaj de iarnă pentru a trece ilegal granița, anunţă publicația “Strana”, potrivit stiripesurse.ro.

Se subliniază că polițiștii de frontieră din regiunea Odesa au reținut deja doi bărbați în costume de camuflaj în apropierea unei localităţi de la granița cu Republica Moldova.


Potrivit publicației, există multe reclame pentru vânzarea unor astfel de costume pe piețele din Ucraina. Prețurile lor nu depășesc 1.000 de grivne (aproximativ 26 dolari).

Citeşte şi: Donald Trump câştigă primarele republicane din Iowa – Stiripesurse.md

Anterior, pe piețele din Ucraina au început să se vândă activ măști de silicon de îmbătrânire fictivă “pentru eludarea comisariatelor militare”.

Mobilizarea anunțată în Ucraina în februarie 2022 a dus deja la numeroase scandaluri și contradicții serioase în societate. În timp ce angajații comisariatelor militare folosesc adesea forța împotriva cetățenilor și îi recrutează chiar și cei inapți din motive de sănătate, deputații și oficialii se sustrag de la mobilizare și îşi duc fii de vârstă militară în străinătate.

Cei care evită mobilizarea au început să folosească deghizarea de iarnă pentru a fugi din Ucraina

Guvernul ucrainean pregătește în prezent un proiect de lege privind noile reguli de mobilizare. Prima sa versiune propunea să li se permită autorităților să mobilizeze chiar și persoanele cu dizabilități din grupa III, să trimită somații electronic și să limiteze drepturile celor care evită mobilizarea, inclusiv ale celor care au părăsit țara.

După aceasta, în mass-media au circulat materiale video cu ucraineni în diferite țări, care formau cozi uriașe la consulate pentru a obţine documente înainte de adoptarea unor reguli mai stricte.

Cu toate acestea, proiectul de lege a provocat dispute între parlamentari și a fost trimis spre revizuire. Se aşteaptă ca noua versiune să ajungă în parlament în curând.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată

Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk, care nu a fost afectată Armata rusă a interceptat joi o dronă ucraineană lângă oraşul rus Kurceatov, dar...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev

Noul şef al NATO, Mark Rutte, a ajuns azi la Kiev Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a sosit la Kiev joi, la nici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.