X

Cei cinci sportivi din R. Moldova care s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris, pregătiți de competiţie

Cei cinci sportivi din R. Moldova care s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris, pregătiți de competiţie

Cei cinci sportivi din Republica Moldova care s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris sunt gata de competiţie. Ei au fost invitaţi la Preşedinţie și au primit drapelul de stat. Jocurile paralimpice vor avea loc în perioada 28 august- 8 septembrie.

La ediţia din aces an a Jocurilor Paralimpice, Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportive – Oleg Crețu, Ion Basoc, Ina Cernei, Gheorghe Spînu și Larisa Marinenkova, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „Este o onoare pentru mine să vă înmânez drapelul d-voastră, unor oameni care în fiecare zi ne demonstraţi nouă, tuturor, că prin muncă, curaj şi voinţă se pot depăşi toate obstacolele”.

DAN PERCIUN ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Când veţi păşi pe terenurile de la Paris să vă amintiţi că nu sunteţi singuri, toată ţata vă va suţine, milioane de inimi vor bate alături de a voastră şi fiecare efort al vostru, fiecare luptă şi fiecare vitorie va fi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi”.

Larisa Marinenkova va fi portdrapelul echipei. Pentru ea este a cincea ediţie la care participă.

LARINA MARINENCOVA sportiv, Para Powerlifting: „M-am pregătit exact trei ani, de când s-au terminat jocurile de la Tokyo am început pregătirea pentru aceste jocuri. Sperăm că va fi cea mai reuşită”.

ION BASOC sportiv, Para Judo: „Ca pentru orişice sportive emoţiile sunt până la jocuri, după jocuri şi î timpul luptei. Nu a mai rămas mult, ai mai rămas 100 de metri până la jocuri şi deja sperăm că munca care a fost depusă la cantonament să se vadă pe covor”.

INA CERNEI sportiv, Para Judo: „Este prima mea olimpiadă, nu ştiu cum o să mă simt acolo, dar sutn sigură că voi da tot ce am mai bun şi tot ce pot ca să aducem un rezultat cât mai bun. Desigur că noi toţi vrem medalia de aur, dar să fim realişti, o medalie de bronz sau argint ar fi perfecta”.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

VITALIE GLIGOR antrenor principal al Selecţionatei Para Judo: „Cel mai important este menţinerea unei atmosphere pozitive, de lucrat psihologic cu sportivii ca să fie pregătiţi psihologic sportivii. Să înţeleagă şi să se focuseze pe scopurile care ni le-am pus”.

OLEG CREŢU preşedinte, Comitetul Paralimpic din R. Moldova: „Toți sunt pregătiți să reprezinte Republica Moldova. Îmi doresc ca imnul țării noastre să răsune la Jocurile Paralimpice”.

Competiţia va avea loc la Paris, în perioada 28 august- 8 septembrie şi la ea vor participa doar sportivii cu dizabilităţi. Primele competiții paralimpice au avut loc în 1948, simultan cu Jocurile Olimpice.

Tags: Moldova
Sport