X

Cei doi agenţi GRU au intrat în UK cu o cantitate imensă de Noviciok. 4000 de oameni puteau fi ucişi!

Cantitatea de agent neurotoxic Noviciok pe care ar fi adus-o în Marea Britanie doi agenţi ai serviciilor secrete militare ruse pentru a-l asasina pe fostul spion rus Serghei Skripal, împreună cu fiica sa Iulia, avea potenţialul de a ucide circa 4.000 de persoane, scrie vineri cotidianul The Times, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Un responsabil din sectorul securităţii care a susţinut această idee în declaraţia dată cotidianului britanic afirmă că recipientul pentru parfum în care cei doi suspecţi ruşi au păstrat produsul conţinea o doză suficientă pentru a provoca un asemenea număr de victime.

Vezi şi: Favorit la alegerile prezidenţiale din Brazilia, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

Aceeaşi sursă spune că respectiva substanţă era ‘100% Noviciok’, nicidecum o formă diluată a acestui agent neurotoxic, şi poate fi de cinci până la opt ori mai mortală decât gazul VX, o armă chimică extrem de toxică.

Franţa, Germania, SUA şi Canada au anunţat joi, într-o declaraţie comună, că au ”încredere deplină” în concluziile poliţiei britanice în ancheta privind tentativa de asasinat.

Citeşte şi: Cutremurul din Japonia a dus la moartea a 16 oameni. 26 sunt încă dispăruţi

Londra îl consideră responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin în legătură cu otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia pe 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei). Miercuri, premierul britanic Theresa May a afirmat în parlament că atacul a fost întreprins de către doi ofiţeri ai spionajului militar rus GRU, identificaţi drept Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume pe care autorităţile britanice le consideră a fi pseudonime.

Tags: GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse)marea britanieNoviciokrusiaSerghei Skripal
Categorii: Diaspora