X

Cei doi ruşi, acuzaţi de otrăvirea lui Serghei Skripal, spun că au fost TURIŞTI în UK – VIDEO

Cei doi bărbați acuzați de autoritățile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal și pe fiica sa cu un agent neurotoxic în orașul Salisbury din Marea Britanie au declarat pentru postul rus de televiziune RT că au vizitat orașul, dar ”în calitate de turiști”, anunță CNN, potrivit mediafax.

Alexander Petrov și Ruslan Boshirov au declarat joi că au fost la Salisbury pentru că “prietenii noștri sugerau de mult timp să vizităm acest minunat oraș” și au menționat catedrala istorică a orașului.

Citeşte şi: Polonia va bloca sancţiunile UE dictate împotriva Ungariei

Ei au spus că s-ar fi putut probabil apropia de casa lui Serghei Skripal, dar că nu știau unde se află. Au rămas mai puțin de o oră în Salisbury, au spus ei, din cauza vremii nefavorabile.

Vladimir Putin a declarat miercuri că cei doi cetățeni ruși acuzați de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic în cazul Skripal au fost identificați, aceștia fiind ”civili, nu criminali”.

Procurorii britanici au declarat săptâmâna trecută că au “dovezi suficiente” pentru a-i acuza pe cei doi cetățeni ruși în legătură cu atacul din 4 martie cu agentul neurotoxic Novichok din Salisbury.

Citeşte şi: România, pe urmele Ungariei! Viorica Dăncilă este chemată în plenul Parlamentului European

Oficialii britanici i-au acuzat în lipsă în această lună pe cei doi bărbați pentru tentativa de a-i ucide pe Serghei Skripal, pe fiica sa, Yulia, și pe un ofițer de poliție care a investigat cazul.

Scotland Yard a transmis imaginile CCTV cu celor doi suspecți de la gara din Salisbury din ziua atacului.

Tags: Alexander Petrovmarea britanierusiaRuslan BoshirovSalisburySerghei Skripal
Categorii: Știrile zilei