Cei mai buni marcatori din istoria Premier League

Publicat:

De-a lungul timpului, în Premier League au evoluat o mulțime de jucători de fotbal de mare calitate. Asta se întâmplă deoarece campionatul englez este unul dintre cele mai puternice din lume.

În rândurile următoare vei află care sunt cei mai buni marcatori din fotbalul englez, iar cu siguranță de o parte dintre aceștia îți vei aminti cu plăcere de pe vremea când erau încă în activitate și probabil vizionai cu mare interes meciurile în care erau implicați.


10. Michael Owen – 150 de goluri

A avut o carieră ce s-a desfășurat pe parcursul a 16 ani. El are 326 de prezente în Premier League, timp în care a reușit să înscrie de 150 de ori. La aproximativ 16 minute după ce și-a făcut debutul, la 17 ani și 144 de zile, avea să marcheze primul sau gol.

Se întâmplă asta în tricoul lui Liverpool, iar în sezonul următor puștiul minune avea să fie golgheterul competiției. În 2001 era al 4-lea fotbalist englez care primea Balonul de Aur.

A evoluat în Albion pentru Liverpool, Newcastle, Manchester United și Stoke, echipe pe meciurile cărora poți paria acum și pe internet dacă îndeplinești etapa Mr Bit inregistrare.

9. Jermaine Defoe – 162 de goluri

El a marcat de 162 de ori în Premier League pentru 5 echipe diferite. Este vorba despre West Ham, Tottenham, Portsmouth, Sunderland și Bournemouth. Are 10 sezoane în care a marcat de cel puțin 2 ori, iar asta spune multe despre calitatea lui.

Într-o victorie cu 9-1 în față lui Wigan a dat nu mai puțin de 5 goluri. Antrenorul Harry Redknapp spunea atunci că este cel bun finalizator din Anglia. S-a retras în 2022 de la Sunderland, club pentru care mai evoluase și din iarna lui 2015 până în vara lui 2017.

8. Robbie Fowler – 163 de goluri

Cifrele lui sunt senzaționale pentru că are 163 de goluri în doar 379 de partide în Premier League. Într-un duel cu Arsenal, în anul 1994, o aducea pe Liverpool în avantaj cu un hat-trick record, pe care l-a reușit în doar 4 minute și 33 de secunde.

Fanii din peluza The Kop de pe Anfield l-au numit simplu, “God”, adică Dumnezeu. Din păcate pentru el, după despărțirea de “cormorani” a avut multe accidentări, iar la Leeds, Manchester City și Blackburn nivelul sau nu a mai fost atât de ridicat.

7. Thierry Henry – 175 de goluri

Vârful francez a fost om de baza în 8 sezoane pentru Arsenal. În prima faza a fost adus că mijlocaș de bandă de către Arsene Wenger. Apoi însă, ca atacant, a ajuns să terorizeze fundașii din Premier League prin viteză și execuțiile pe care acesta le avea.

Este cel mai bun marcator al “tunarilor” în toate competițiile, iar în campionatul englez are 175 de goluri în 258 de meciuri. În sezonul în care jucătorii grupării londoneze au fost denumiți “invincibilii”, Henry a înscris de 30 de ori și a fost golgheterul Premier League.

6. Frank Lampard – 177 de goluri

Ca să îți dai seama de performanța lui, trebuie să știi că în afară de el, în top 10 marcatori în Premier League au intrat doar atacanți. El a fost mijlocaș ofensiv și a petrecut mare parte din carieră la Chelsea și West Ham, dar a îmbrăcat și tricoul lui Manchester City.

După 7 ani la clubul la care a crescut, West Ham, avea doar 24 de goluri. A mers apoi pe Stamford Bridge unde a făcut istorie. În primele 6 sezoane a ratat doar 6 partide de campionat, iar în 10 sezoane din cele 13 petrecute aici a avut cel puțin 10 goluri.

5. Sergio Aguero – 184 de goluri

Într-o decadă dominată de Manchester City, el a fost cel mai eficient atacant din competiție. Argentinianul are 184 de reușite în Premier League și niciun alt jucător străin nu are cifre mai bune decât el în campionatul englez.

A intrat în istoria clubului de pe Etihad pentru că le-a adus primul titlu din istorie. Se întâmpla asta la finalul sezonului 2011-2012, grație unui gol marcat de el în prelungirile meciului care a decis soarta trofeului.

4. Andrew Cole – 187 de goluri

Fanii lui Newcastle au fost furioși pe managerul Kevin Keegan când acesta a acceptat transferul acestui jucător la Manchester United pentru 7 milioane de lire sterline. Mergea la una dintre marile rivale după un sezon în care marcase de 34 de ori.

Reușea apoi să înscrie minim 10 goluri în alte 8 campionate în care a îmbrăcat tricoul “Diavolilor Roșii”, dar și pe cele ale lui Blackburn și Fulham. A mai evoluat în Anglia și pentru Manchester City si Portsmouth.

3. Wayne Rooney – 208 goluri

Marca golul victoriei lui Everton împotriva lui Arsenal în anul 2002 pe când avea doar 16 ani. Este golgheterul all-time al lui Manchester United și a fost o bună bucată de timp și cel al naționalei Angliei, fiind recent detronat de Harry Kane.

A fost în 2 rânduri la Everton și a evoluat timp de 13 ani pentru Manchester United. În 491 de confruntări are nu mai puțin de 208 goluri. Multe dintre ele au fost extrem de spectaculoase pentru că era un fotbalist tehnic și cu un fizic excelent.

2. Harry Kane – 211 goluri

Este singurul jucător aflat încă în activitate din acest top. Așadar, el poate să devină cel mai bun marcator din istoria Premier League. Crescut la juniorii lui Tottenham, el încă evoluează pentru acest club, dar a mai fost împrumutat la Leyton Orient, Millwall, Norwich și Leicester.

A înscris pentru prima oară în anul 2014, iar asta se întâmpla în tricoul lui Spurs. Primele 100 de goluri le-a marcat în doar 141 de dispute. De 3 ori a fost golgheterul campionatului englez, în 2016, 2017 și 2021.

1. Alan Shearer – 260 de goluri

Fostul căpitan al naționalei Angliei a înscris de 260 de ori și conduce acest top, deși s-a retras de ceva timp, în anul 2006. În Premier League a evoluat pentru 2 formații – Blackburn si Newcastle.

A fost cel mai bun marcator din campionatul englez în 3 sezoane la rând între anii 1995 și 1997. Golurile sale au ajutat-o pe Blackburn Rovers să câștige titlul în 1995 și probabil că ar mai fi putut avea multe astfel de trofee dacă nu refuza transferul la Manchester United.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România Curtea de Justiție a Uniunii Europene a hotărât,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.