Cei patru activişti Pussy Riot au fost eliberaţi din închisoare

Publicat:

Poliţia rusă a eliberat în cele din urmă miercuri patru membri ai grupului contestatar Pussy Riot, la două zile după arestarea lor la ieşirea din închisoare, unde au stat 15 zile pentru că au pătruns pe terenul de fotbal în timpul finalei Campionatului Mondial, relatează AFP, potrivit agerpres.

După o zi de confuzie judiciară, Veronika Nikulcina, Olga Kuraciova, Olga Pahtusova şi Piotr Verzilov au fost eliberaţi în cursul dimineţii de miercuri, conform unui mesaj publicat de Verzilov pe pagina sa de Twitter.


Citeşte şi: Un avion cu 100 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Mexic – VIDEO

“În libertate după ce am petrecut 16 zile în detenţie!”, a scris el, publicând o fotografie în care apar toţi patru, zâmbind, pe punctul de a dansa în faţa unei secţii de poliţie imediat după eliberarea lor.

Cei patru activişti petrecuseră deja 15 zile în închisoare pentru că au pătruns în uniformă pe gazonul stadionului în timpul finalei dintre Franţa şi Croaţia la Cupa Mondială, la 15 iulie, la Moscova.

Toţi patru au fost găsiţi vinovaţi că “au încălcat grav regulile privind comportamentul spectatorilor” şi au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare şi au primit interdicţia de a asista la evenimente sportive timp de trei ani.

Luni, imediat după ieşirea din închisoare, ei au fost din nou arestaţi de poliţie, acuzaţi că au organizat o manifestaţie de protest neautorizată şi că nu s-au supus ordinelor poliţiei.

Acest delict este pasibil de pedepse de până la 25 de zile de închisoare.

Un tribunal din Moscova care trebuia să examineze marţi seară acest caz a refuzat totuşi să mai ţină audierea şi a returnat poliţiei dosarul celor patru activişti, a precizat un purtător de cuvânt al acestei instanţe judiciare pentru agenţia oficială de presă TASS.

Citeşte şi: Trump s-a răzgândit în privinţa Chinei şi măreşte taxa pe importuri

Cei patru activişti sunt totuşi obligaţi să se prezinte din nou vineri la postul de poliţie.

Cea mai cunoscută acţiune a Pussy Riot datează din februarie 2012, când mai multe membre au cântat o ‘rugăciune punk’ împotriva lui Vladimir Putin într-o catedrală din Moscova.

Trei membre ale grupului au fost condamnate în august 2012 la doi ani de închisoare, în special pentru “huliganism motivat de ură religioasă”. Ekaterina Samuţevici a fost eliberată în octombrie 2012, în timp ce Nadejda Tolokonnikova şi Maria au ispăşit 22 de luni din pedeapsa lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.