X

Cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a se adună vineri la căpătâiul mamei lor, în cadrul ‘Priveghiului Prinţilor’

Regele Charles al III-lea, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward se vor reculege vineri la căpătâiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, în cadrul “Priveghiului Prinţilor”, o tradiţie pe care cei patru au respectat-o şi atunci când sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice, potrivit agerpres

La Edinburgh a fost pentru prima oară în istorie când la Priveghiul Prinţilor a participat şi o prinţesă. Toţi cei patru copii ai reginei s-au aşezat în jurul catafalcului şi s-au recules timp de 10 minute în tăcere. La priveghiul de la Edinburgh au asistat, fără să participe, regina consoartă Camilla şi Sophie, contesă de Wessex.

Citește și : Maşina lui Zelenski a fost implicată într-un accident rutier (VIDEO)! Şoferul vinovat a fost preluat de ambulanţă

Acest Priveghi al Prinţilor va fi repetat şi vineri, la ora locală 19:30, la Westminster Hall, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a are patru copii din căsnicia cu prinţul consort Philip. Charles, fiul cel mare, actualul rege Charles al III-lea, s-a născut la 14 noiembrie 1948. Prinţul Andrew, duce de York, s-a născut la 19 februarie 1960. Prinţul Edward, conte de Essex, s-a născut la 10 martie 1964. Prinţesa regală Anne s-a născut la 15 august 1950 şi este singura fiică a reginei Elisabeta a II-a.

Cu ocazia acestui priveghi şi doar cu această ocazie, conform publicaţiei The Sun, prinţul Andrew, căruia i-au fost retrase toate rangurile militare după scandalul Jeffrey Epstein, va avea dreptul de a îmbrăca din nou haina militară. La priveghiul de la Edinburgh prinţul Andrew a participat îmbrăcat în haine civile. Andrew, care a fost ofiţer în Marina regală în timpul Războiului Malvinelor (insulele Falkland), a primit o dispensă excepţională de a îmbrăca din nou uniforma militară pentru Priveghiul Prinţilor de vineri de la Westminster Hall.

Tags: EdwardElisabeta a II-aPrințesa AnnePrinţul AndrewRegele Charles al III-lea
Categorii: Diaspora