Cei patru copii ai Reginei Elisabeta s-au recules la catafalcul ei, la Londra

Publicat:

Cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a, printre care şi Charles al III-lea, au vegheat vineri seară la sicriul reginei, la Londra, înconjuraţi de numeroşi anonimi care au parcurs o coadă foarte lungă pentru a-şi saluta mult iubita regină înaintea funeraliilor de luni, informează AFP, potrivit agerpres

Aşezaţi în jurul sicriului, stând cu spatele şi cu capetele plecate, Charles, Anne, Andrew şi Edward au vegheat circa zece minute sicriul drapat cu steagul regal şi ornat cu coroana imperială, plasat pe un catafalc impozant în cea mai veche sală a parlamentului britanic, Westminster Hall.


Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Un priveghi similar a avut loc luni la Edinburgh, unde sicriul cu rămăşiţele suveranei a sosit după decesul survenit pe domeniul Balmoral, în Scoţia, pe 8 septembrie.

Cu această ocazie, Andrew, privat de titlurile militare în urma unui scandal sexual, a fost autorizat să poarte uniforma, asemenea fraţilor săi.

În timpul acestui solemn ”priveghi al prinţilor”, o tradiţie care datează de la moartea regelui George al V-lea în 1936, mulţimea a putut defila în continuare prin faţa sicriului, aşa cum se întâmplă în flux continuu începând de miercuri după-masă.

Dovadă a imensei emoţii suscitate de moartea reginei Elisabeta a II-a, apreciată unanim pentru devotamentul său pentru Coroană, coloana interminabilă s-a lungit vineri, depăşind la un moment dat 24 de ore de aşteptare. Autorităţile au avertizat cu privire la temperaturile nocturne ”reci”.

”Mă dor gleznele îngrozitor, dar este un mic sacrificiu pe care îl pot face”, a mărturisit pentru AFP Peter Stratford, de 70 de ani, care se odihnea puţin după o aşteptare de opt ore.

”Nu aş fi vrut să pierd ocazia asta”, a adăugat acest fost pompier care a intervenit cu prilejul unui important incendiu la castelul Windsor în 1992, unde Elisabeta a II-a va fi înhumată luni.

Asemenea a mii de persoane, fostul star al fotbalului David Beckham a aşteptat răbdător peste 12 ore, începând cu ora 2:00 dimineaţa, într-o ţinută neagră. În faţa sicriului, a înclinat capul cu un gest sobru şi a şi-a şters o lacrimă.

Citește și : Putin: Rusia nu are vreo legătură cu criza energetică din Europa

”Este foarte emoţionant, iar liniştea şi atmosfera din sală sunt foarte dificil de explicat, dar cu toţii ne aflăm aici pentru a-i mulţumi Majestăţii Sale pentru că a fost atât de delicată, atentă, încurajatoare de-a lungul anilor”, a spus el la ieşire, când a fost luat cu asalt de jurnalişti.

”A fost regina noastră, iar moştenirea pe care a lăsat-o este incredibilă”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.