Cei trei jurnalişti egipteni reţinuţi la Cairo au fost eliberaţi

Publicat:

Cei trei jurnalişti ai unei organizaţii media independente din Egipt, Mada Masr, care au fost reţinuţi duminică în timpul unei percheziţii efectuate de poliţişti în civil la sediul său din Cairo au fost eliberaţi, a indicat site-ul de presă online, conform AFP, potrivit agerpres.

Aceste scurte reţineri intervin la o zi după reţinerea altui jurnalist al Mada Masr, Shady Zalat, în vârstă de 37 de ani, care a fost eliberat în cele din urmă duminică, potrivit contului de Twitter al respectivei organizaţii, cunoscută pentru anchetele sale privind problemele de corupţie şi securitate, publicate în arabă şi engleză.


Citește și : Şaptesprezece morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în estul Congo

Mada Masr a spus că nouă poliţişti îmbrăcaţi în civil au percheziţionat sediul său din Cairo şi i-au interogat pe jurnaliştii de acolo, cerându-le să deblocheze calculatoarele şi telefoanele.

Apoi, trei jurnalişti, inclusiv redactorul-şef Lina Attallah, au fost arestaţi, iar ulterior eliberaţi.

La sfârşitul după amiezii Mada Masr a indicat pe Twitter că jurnaliştii şi-au recuperat calculatoarele şi telefoanele şi că membrii forţelor de ordine plecaseră.

Săptămâna trecută, Mada Masr a publicat un articol în care susţine că fiul preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, Mahmoud, ofiţer al serviciilor de informaţii, urma să fie transferat la Moscova pentru a ocupa un post diplomatic. Repartizarea lui ar avea loc după critici interne în cadrul aparatului de securitate, potrivit articolului.

Amnesty International a denunţat percheziţia şi a solicitat guvernului “să se abţină de la pedepsirea jurnaliştilor pentru exercitarea muncii lor legitime”.

De când Sissi a ajuns la putere în 2014, a avut loc o represiune împotriva jurnaliştilor, opozanţilor şi activiştilor egipteni, scrfie AFP.

Citește și : Discuțiile dintre Ucraina și FMI vor continua în săptămânile următoare

Mada Masr este unul dintre sutele de site-uri de ştiri care au fost blocate de autorităţile egiptene în ultimii ani şi la care accesul pentru egipteni este posibil doar printr-o aplicaţie VPN (reţea virtuală privată).

Egiptul este ţara în care sunt încarceraţi cei mai mulţi jurnalişti din lume după China şi Turcia, potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor, o asociaţie cu sediul New York.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.