Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit 112 ani

Publicat:

Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit 112 ani

Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit luni 112 ani la un azil din oraşul de coastă Southport, în nord-vestul Angliei, notează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

John Tinniswood s-a născut la Liverpool în 26 august 1912, anul în care a naufragiat Titanicul, şi a devenit cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume în luna aprilie.


Întrebat cum se simte la împlinirea vârstei de 112 ani, el a declarat pentru Guinness World Records (GWR): “Sincer, nu mă simt diferit”.

Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit 112 ani

“Nu simt această vârstă, nu mă entuziasmez din cauza ei. Probabil de aceea am ajuns la ea”.

“Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care să-l am. Am fost destul de activ când eram tânăr, am făcut multe plimbări. Dacă asta a avut ceva de-a face cu longevitatea, nu ştiu. Dar pentru mine, nu sunt diferit. Deloc diferit”, a declarat el, estimând că este vorba “doar de noroc”.

“Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin, şi nu poţi face mare lucru în legătură cu asta”, a adăugat acesta.

Dincolo de a mânca o porţie de “fish and chips” în fiecare vineri, Tinniswood a povestit că nu urmează nicio dietă specială.

Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit 112 ani

“Mănânc ceea ce îmi dau şi la fel fac şi ceilalţi. Nu urmez o dietă specială”, a precizat britanicul.

Tinniswood avea 2 ani la izbucnirea Primului Război Mondial şi 27 la începerea celui de-al Doilea Război Mondial. El este de asemenea cel mai în vârstă veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tinniswood a îndeplinit o funcţie administrativă în cadrul Army Pay Corps. În plus faţă de contabilitate şi audit, munca sa implica sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaţilor izolaţi şi organizarea aprovizionării cu alimente.

Ulterior, el a fost contabil la Shell şi BP înainte de a se pensiona în 1972.

Un fan de-o viaţă al echipei Liverpool, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după ce clubul a fost fondat în 1892 şi a văzut toate cele opt victorii ale echipei sale în Cupa FA şi 17 din cele 19 titluri de campion.

Cel mai bătrân bărbat în viaţă din lume a împlinit 112 ani

Tinniswood şi-a întâlnit soţia, Blodwen, la un dans în Liverpool, cei doi fiind căsătoriţi 44 de ani înainte ca Blodwen să moară în 1986. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943.

De la împlinirea vârstei de 100 de ani în 2012, el a primit o felicitare anuală din partea regretatei regine Elisabeta a II-a, care era mai tânără decât el cu aproape 14 ani.

Cel mai bătrân bărbat a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani şi 54 de zile şi a murit în 2013.

Cea mai bătrână femeie în viaţă din lume, dar şi cea mai bătrână persoană în viaţă, este Tomiko Itooka din Japonia, în vârstă de 116 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iurie Chiorescu, fost deputat PLDM și activist PD, se alătură grupului de susținere candidatei la prezidențiale Natalia Morari

Iurie Chiorescu, fost deputat PLDM și activist PD, se alătură grupului de susținere candidatei la prezidențiale Natalia Morari Fostul deputat al Partidului Liberal Democrat din...

Hamas îl va răzbuna pe Haniyeh ucigând israelienii din străinătate

Hamas îl va răzbuna pe Haniyeh ucigând israelienii din străinătate Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a vorbit în timpul nopţii cu omologul său american,...

Au fost anunțate rezultate sesiunii suplimentare din luna august a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului

Au fost anunțate rezultate sesiunii suplimentare din luna august a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului Rezultatele sesiunii suplimentare (din luna august) a examenelor naționale...

Scholz a promite că va intensifica deportările şi va reduce imigraţia ilegală, după atacul de la Solingen

Scholz a promite că va intensifica deportările şi va reduce imigraţia ilegală, după atacul de la Solingen Cancelarul german Olaf Scholz a promis luni că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.