X

Cel mai bătrân şoarece din lume trăieşte într-o grădină zoologică din California – VIDEO

Cel mai bătrân şoarece din lume este un exemplar care trăieşte în captivitate, au anunţat reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness, citaţi într-un comunicat publicat miercuri de Grădina Zoologică din San Diego, informează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Liderii UE au convenit la summit măsuri mai stricte împotriva migraţiei ilegale – Black News

În vârstă de nouă ani şi 209 zile, Pat, numit după actorul Patrick Stewart, protagonistul serialului TV “Star Trek”, este un şoarece de buzunar de California (Chaetodipus californicus), o specie care poate fi întâlnită în sudul regiunilor costiere californiene – între Los Angeles şi San Diego – şi care apreciază nisipul fin.

Chaetodipus californicus este considerată totodată cea mai mică specie de şoarece din America de Nord.

Citeşte şi: Cutremurul A DEPLASAT Turcia cu trei metri mai aproape de Grecia – Black News

“Această distincţie este, de asemenea, un simbol al recunoaşterii speciilor cu care publicul nu este familiarizat, deoarece ele nu sunt charismatice”, a declarat Debra Shier, director-asociat al Grădinii Zoologice din San Diego, într-un comunicat.

“Aceste specii sunt la fel de esenţiale pentru funcţionarea ecosistemului”, a adăugat ea.

Într-adevăr, micile rozătoare joacă un rol crucial în ecosistemele lor, răspândind seminţele plantelor şi favorizând creşterea acestora prin săparea şi afânarea solurilor.

Cartea Recordurilor Guinness este o veritabilă instituţie în lume şi are misiunea de a înregistra recorduri stabilite într-o gamă diversă de domenii.

Tags: californiaCartea Recordurilor GuinnessChaetodipus californicusgradina zoologicapatPatrick Stewartsan diegoşoarece
Categorii: Știrile zilei