X

Cel mai bogat om din America Latină a fost INTERNAT în spital

Miliardarul mexican Carlos Slim, în vârstă de 80 de ani, testat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile, a fost spitalizat “pentru un control medical” şi “se simte foarte bine”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al familiei sale, informează AFP, potrivit agerpres.

Carlos Slim, cel mai bogat om din America Latină, care a făcut avere din industria de telecomunicaţii şi mass-media, “a fost spitalizat doar pentru un control, el are o stare de sănătate foarte bună”, a declarat Arturo Elias Ayub, unul dintre managerii grupului America Movil, înfiinţat de Carlos Slim şi devenit cel mai mare operator de telefonie mobilă din America Latină.

Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

Luni, Carlos Slim Domit, unul dintre fiii miliardarului mexican, a anunţat pe Twitter că tatăl lui a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

“Se simte foarte bine. A avut parte de o evoluţie foarte favorabilă a bolii, după mai mult de o săptămână de simptome minore”, a adăugat Carlos Slim Domit.

Prin intermediul fundaţiei sale, Carlos Slim participă la finanţarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Pentru America Latină, acest vaccin este produs în Argentina şi a început să fie preparat şi în Mexic.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

Carlos Slim este cel mai bogat om din America Latină, cu o avere estimată la 58,5 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, care îl clasează pe magnatul mexican pe locul al 21-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

America Movil este compania de telefonie mobilă care ocupă poziţii dominante pe piaţa latino-americană. Ea este prezentă şi în Europa şi în Statele Unite.

Jose Kuri Harfush, un afacerist din anturajul lui Carlos Slim, fost consilier în două dintre companiile miliardarului mexican, a murit din cauza unor complicaţii generate de maladia COVID-19, în iulie 2020, la vârsta de 71 de ani.

Tags: America MovilArturo Elias AyubCarlos Slimcoronaviruscovid-19mexicSARS-CoV-2
Categorii: Știrile zilei