X

Cel mai bun aeroport din lume ÎȘI ÎNCHIDE încă un terminal

Conducerea Aeroportului Internaţional Changi din Singapore a anunţat marţi că va închide încă un terminal din cauza scăderii accentuate a numărului de zboruri în contextul pandemiei de COVID-19, transmite DPA, potrivit agerpres.

Astfel, Terminalul 4 al aeroportului va fi închis începând din data de 16 mai. De asemenea, şi Terminalul 2 al aeroportului a fost deja închis din acelaşi motiv. Pasagerii mai pot folosi doar terminalele 1 şi 3, precum şi Aeroportul învecinat Jewel Changi, care este practic un al 5-lea terminal.

Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, un nod de călătorie extrem de important între regiunea Asia-Pacific şi Europa, Aeroportul Changi a fost votat luni, pentru cel de-al 8-lea an consecutiv, “Cel mai bun aeroport din lume”, în cadrul Skytrax World Airport Awards.

Tot luni, Organizaţia Mondială a Turismului (din cadrul ONU) a anunţat că toate destinaţiile turistice, de oriunde din lume, au impus restricţii de călătorie, iar 72% dintre ţările lumii şi-au închis graniţele complet din cauza pandemiei. Aceeaşi organizaţie a preconizat anterior că turismul global în acest an va înregistra o prăbuşire între 60% şi 80%.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Un bogat hub pentru afaceri, investiţii şi turism, Singapore şi-a închis de asemenea frontierele, condiţii în care traficul pe Aeroportul Changi “s-a evaporat” pur şi simplu. Autorităţile aeroportuare au raportat anterior o scădere de 96% a numărului de zboruri din luna aprilie şi una cu 71% a numărului de pasageri în luna martie faţă de aceleaşi perioade ale anului trecut.

După o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, Singapore a impus măsuri de închidere şi izolare din 7 aprilie. Conform bilanţului autorităţilor, în Singapore s-au înregistrat 23.787 de cazuri de COVID-19 (pe locul doi în clasamentul morbidităţii în Asia de Est după China) şi 21 de decese.

Tags: Aeroportul Internaţional Changicoronaviruscovid-19ONUOrganizaţia Mondială a Turismuluisingaporeterminalzboruri anulate
Categorii: Știrile zilei