Cel mai grav incendiu din ultimii zeci de ani ameninţă Ierusalimul

Publicat:

Un incendiu de vegetaţie care a izbucnit duminică la vest de oraşul Ierusalim ardea în continuare luni dimineaţă, informează DPA, potrivit agerpres.

Incendiul, care a devastat pădurile care înconjoară Ierusalimul, este cel mai grav din ultimele decenii, potrivit agenţiei de presă israeliene TPS.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, şi-a exprimat speranţa ca incendiul să poată fi ţinut sub control pe parcursul zilei de luni.

De la primele ore ale zilei, opt aeronave de combatere a incendiilor, nevoite să rămână la sol pe timpul nopţii, au reluat luni lupta cu flăcările.

Deşi pompierii încearcă să stingă incendiul de circa 19 ore, cel puţin 1.700 de hectare au ars până luni dimineaţă, potrivit unui purtător de cuvânt.

Potrivit lui Bennett, mai multe locuinţe din localităţi diferite au fost de asemenea cuprinse de flăcări.

Potrivit unei relatări a Army Radio, poliţia presupune că incendiul a fost provocat de mâna omului, fără să fie neapărat premeditat, ci posibil din neglijenţă.

Potrivit poliţiei, mii de familii din mai multe oraşe au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi să se adăpostească.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

În timp ce serviciile de urgenţă au permis revenirea rezidenţilor în două dintre localităţile afectate după ce pericolul a luat sfârşit, rezidenţii a trei localităţi nu au primit permisiunea de a se întoarce luni dimineaţă. Armata a oferit elicoptere pentru a sprijini eforturile de evacuare.

Ministerele mediului şi cel al sănătăţii au avertizat în legătură cu ”niveluri foarte ridicate de poluare atmosferică” în mai multe zone din apropiere de Ierusalim. Copiii şi femeile însărcinate au fost sfătuiţi să nu iasă din locuinţe pe cât posibil. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.