Cel mai mare critic al regimului de la Beijing a fost ARESTAT

Publicat:

Un disident chinez care a criticat maniera în care regimul preşedintelui Xi Jinping a gestionat epidemia provocată de coronavirus a fost arestat, a anunţat marţi Amnesty International, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Xu Zhiyong, un militant anticorupţie care a stat în închisoare în perioada 2013-2017, a fost arestat sâmbătă, potrivit AI.


Citește și: Un autobuz de transport public a EXPLODAT în Columbia (VIDEO)! Șapte oameni au murit!

El era urmărit din luna decembrie, după ce participase la o reuniune a opozanţilor în oraşul Xiamen, din sud-estul Chinei, şi a continuat să difuzeze pe social media articole care denunţau regimul comunist de la Beijing.

Hua Ze, o amică a sa care trăieşte în SUA, a confirmat că nu mai are de sâmbătă nicio veste despre Xu Zhiyong.

Pe 4 februarie, acesta a cerut demisia preşedintelui chinez Xi Jinping, criticând modul în care acesta a gestionat războiul comercial cu SUA, manifestaţiile pro-democraţie din Hong Kong şi epidemia de pneumonie virală declanşată în decembrie în oraşul Wuhan, din centrul Chinei.

”Medicamentele lipsesc, spitalele sunt pline şi multe persoane contaminate nu sunt depistate. Este un haos”, a adăugat el.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Epidemia a declanşat proteste neobişnuite contra puterii, acuzată că a reacţionat cu întârziere şi că a restrâns libertatea de exprimare. Moartea la începutul lunii februarie a unui medic din Wuhan, care fusese anchetat de poliţie după ce lansase un avertisment în decembrie legat de pericolul coronavirusului, a alimentat nemulţumirile exprimate de populaţie în mediul online.

”Războiul guvernului chinez contra coronavirusului nu a deturnat în niciun caz ofensiva sa generalizată împotriva vocilor disidente”, subliniază Amnesty International. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia

Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe jurnalistul american Evan Gershkovich de la...

Maia Sandu s-a întâlnit la Dublin cu președintele și premierul irlandez

Maia Sandu s-a întâlnit la Dublin cu președintele și premierul irlandez Aflată într-o vizită la Dublin, șefa statului Maia Sandu a discutat, astăzi, cu președintele...

Vacanță cu final tragic: cinci copii au decedat în luna iunie

Vacanță cu final tragic: cinci copii au decedat în luna iunie În prima lună de vacanță, 65 de copii din Republica Moldova au fost implicați...

Ultimul mesaj al Reginei Maria: „Fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnica printre naţiuni!“

Ultimul mesaj al Reginei Maria: „Fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnica printre naţiuni!“ Regina Maria şi-a scris testamentul în 1933,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.