X

Cel mai mare producător de bere din lume îşi ÎNCHIDE fabrica din Belgia

Activitatea de la unul dintre principalele locuri de producţie din Belgia ale liderului mondial al berii AB InBev a fost oprită din cauza descoperirii unui focar de infectare cu noul coronavirus, a anunţat vineri o sursă sindicală, care a confirmat o informaţie difuzată iniţial de postul public de radio şi televiziune RTBF, potrivit AFP şi agerpres.

Este vorba de fabrica de la Jupille-sur-Meuse, situată în apropiere de Liege (est), comună care a inspirat numele berii Jupiler, una dintre mărcile cele mai cunoscute ale ABInBev.

Citeşte şi: ULTIMUL vapor pe aburi din lume s-a ciocnit de mal: 17 oameni au fost răniţi!

Nouă salariaţi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 în ultimele opt zile, unul dintre ei fiind spitalizat în ”stare critică”, a declarat pentru AFP Patrick Rehan, reprezentant al sindicatului socialist FGTB.

”Producţia s-a oprit ieri (joi)”, a spus Rehan.

Focarul de COVID-19 a fost descoperit în departamentul logistic-transport, în care lucrează 100 dintre cei aproximativ 750 de angajaţi ai fabricii de la Jupille-sur-Meuse.

Într-o şedinţă desfăşurată vineri dimineaţă în prezenţa reprezentanţilor conducerii AB InBev, mai mulţi lideri sindicali au cerut demisia şefilor fabricii. ”Persoanele care nu a gestionat bine situaţia nu îşi mai au locul aici”, a spus Patrick Rehan.

Belgia este una dintre ţările europene cele mai afectate de coronavirus, în cifre absolute. Ţara a optat însă de la început pentru o recenzare extinsă a deceselor, astfel că în bilanţ sunt incluse decesele posibil legate de coronavirus, fără a fi neapărat obligatoriu ca un test să confirme această bănuială.

Citeşte şi: Atena DEZMINTE discuţiile cu Ankara

Autorităţile belgiene au recenzat până vineri 86.544 de cazuri şi 9.899 decese, ceea ce face din Belgia, cu o populaţie totală de 11,5 milioane locuitori, una dintre ţările cu cele mai ridicate rate ale mortalităţii din lume.

În afară de Jupiler, grupul AB InBev, al cărui sediu social este la Leuven (în centrul Belgiei), mai deţine mărcile Budweiser, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden, Corona, Modelo Especial, Victoria etc.

Tags: AB InBevBelgiabereBudweiserCoronacoronaviruscovid-19FGTBHoegaardenJupilerJupille-sur-MeuseLeffeLeuvenliegeModelo EspecialPatrick RehanStella ArtoisVictoria
Categorii: Externe