Cel mai optimist scenariu! Când va fi gata vaccinul împotriva coronavirusului chinez?

Publicat:

Un grup internațional de oameni de știință speră să dezvolte un potențial vaccin împotriva noului coronavirus din China în termen de 16 săptămâni, după care ar urma o etapă de studii clinice cu o durată de două până la patru luni, informează site-ul cotidianului The Independent, conform mediafax.

“Este un calendar extrem de ambițios – într-adevăr, ar fi fără precedent în domeniul dezvoltării vaccinurilor”, a declarat dr. Richard Hatchett, directorul general al Coaliției pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI), un grup public-privat internațional care se ocupă cu dezvoltarea de noi vaccinuri, creat în 2017 ca răspuns la epidemia de Ebola din Africa de Vest.


Citeşte şi: Atacatorul din Londra de-abia fusese eliberat din închisoare

“Răspândirea rapidă la nivel global și caracteristicile epidemiologice unice ale virusului sunt o sursă de preocupare profundă”, a afirmat liderul CEPI.

“Speranța noastră este că, împreună cu partenerii noștri, putem obține un vaccin de test, de la secvențierea genelor agentului patogen până la testarea clinică, în 16 săptămâni. Cea mai timpurie etapă a studiilor clinice, pentru a stabili siguranța vaccinurilor de test, ar dura aproximativ două până la patru luni”, a afirmat dr. Richard Hatchett.

Guvernul Marii Britanii a anunțat recent că va finanța cu 20 de milioane de lire sterline eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului.

Citeşte şi: UE îşi prezintă planul de negociere cu Londra

La rândul său, Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății a afirmat că cele 20 de milioane de lire sterline “vor ajuta capacitățile noastre de dezvoltare a vaccinurilor să continue să dezvolte noi metode de apărare împotriva bolilor emergente, inclusiv coronavirus”.

Hancock a subliniat că “vaccinurile sunt cea mai bună apărare a noastră împotriva unei mulțimi de boli mortale, inclusiv coronavirus”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gripa aviară a ucis zeci de tigri și lei în Vietnam. Temeri în legătură cu o posibilă transmitere de la om la om

Gripa aviară a ucis zeci de tigri și lei în Vietnam. Temeri în legătură cu o posibilă transmitere de la om la om Zeci de...

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg A fost alertă aseară în Gara Centrală din Hamburg. Doi călători...

Rebelii houthi anunță că au lansat un atac cu drone asupra Israelului

Rebelii houthi anunță că au lansat un atac cu drone asupra Israelului Rebelii houthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au afirmat joi că...

Corupție electorală fără precedent: 130.000 de cetățeni, mituiți cu bani din Rusia

Corupție electorală fără precedent: 130.000 de cetățeni, mituiți cu bani din Rusia Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Procuratura Anticorupție (PA) au organizat astăzi un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.