X

Cel mai sângeros weekend în Myanmar! Protestele continuă

Manifestanţii prodemocraţie au ieşit din nou în stradă luni în Myanmar, în ciuda represiunii sângeroase din weekend, condamnată cu fermitate de comunitatea internaţională şi soldată cu peste o sută de morţi, între care mai mulţi copii, sâmbătă, în cea mai violentă zi de la lovitura de stat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Armata, care a înlăturat-o de la putere la 1 februarie pe şefa guvernului civil, Aung San Suu Kyi, reprimă în sânge manifestaţiile zilnice prin care se cere revenirea la democraţie şi eliberarea unor foşti lideri.

Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

ONU estimează la 107, între care şapte copii, numărul morţilor de sâmbătă din timpul protestelor masive organizate împotriva juntei, care organiza tradiţionala “zi a forţelor armate”, dar se aşteaptă ca acest bilanţ să crească. Conform media locale, ar fi vorba de 114 morţi.

Postul Myawaddy TV, administrat de armată, a relatat că sâmbătă s-au înregistrat 45 de morţi şi a justificat represiunea afirmând că manifestanţii au folosit arme de foc şi bombe împotriva forţelor de securitate.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

Cel puţin 459 de persoane au fost ucise de la puci, cu încă 13 duminică, potrivit celui mai recent bilanţ, realizat de Asociaţia de asistenţă pentru prizonierii politici (AAPP), un ONG local care înregistrează victimele represiunii.

Cu toate acestea, în zorii zilei de luni, manifestanţii au început să iasă din nou în stradă în mai multe oraşe din ţară.

Tags: Asociaţia de asistenţă pentru prizonierii politici (AAPP)Aung San Suu Kyijunta militaralovitura de statMyanmar
Categorii: Știrile zilei