X

Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi!

Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi!

Valul de explozii ale pagerelor din Liban a ucis marţi opt persoane şi a rănit alţi aproape 2750 de oameni, dintre care 200 se află în stare gravă, conform datelor Ministerului Sănătăţii din Beirut, informează AFP şi Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Gruparea şiită Hezbollah afirmase, potrivit aceleiaşi agenţii, că mai mulţi membri ai săi şi o fetiţă şi-au pierdut viaţa în urma unor astfel de deflagraţii. O sursă apropiată de mişcare precizează că unul din morţi este fiul unui deputat din Hezbollah.

Citeşte şi: Ciolacu a dat lovitura la Bruxelles: România obține postul de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Stiripesurse.md

Într-un comunicat citat de Reuters, Hezbollah a acuzat Israelul şi a ameninţat că statul evreu îşi va primi “pedeapsa cuvenită”.

Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi!

O sursă a AFP afirmase deja că exploziile au fost provocate de un act de “piraterie israeliană”.

Armata israeliană nu a comentat deocamdată. Gruparea Hezbollah, apropiată de Iran, susţine mişcarea islamistă palestiniană Hamas în războiul împotriva Israelului. De la începutul conflictului din Gaza, din Liban au fost lansate numeroase atacuri cu rachete asupra teritoriului israelian.

Printre răniţi se numără ambasadorul Iranului în Liban, Mojtaba Amani – informaţie preluată de Reuters de la agenţia iraniană de presă Mehr.

Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi!

Bilanţul valului de explozii, aparent coordonate, care a durat circa o oră, a crescut în scurt timp de la ordinul zecilor la câteva sute, apoi la peste 1000, înainte de ultimele estimări oficiale.

Centrul libanez de criză coordonat de ministerul sănătăţii de la Beirut a cerut întregului personal medical să se prezinte la unităţile de care aparţine pentru a face faţă numărului mare de urgenţe. Angajaţilor li s-a recomandat să nu utilizeze pagerele.

Tags: exploziiHezbollahIranisraelLibanMojtaba Amanipagere
Externe