Cel mai vast incendiu al anului din California continuă să facă ravagii

Publicat:

Cel mai mare incendiu înregistrat în acest an în California a continuat să avanseze duminică prin regiunile aride ale statului vestic american, alimentat de vântul puternic, distrugând case şi forţând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, conform autorităţilor, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Incendiul, denumit “McKinney Fire”, a distrus peste 20.638 de hectare din Pădurea Naţională Klamath, în apropiere de oraşul Yreka din nordul Californiei, a anunţat agenţia de luptă contra incendiilor CalFire.


Citește și : Poliţia din Austria a arestat un tânăr sub suspiciuni de terorism

Acesta este cel mai mare incendiu izbucnit de la începutul anului în California, stat deja afectat în această vară de alte câteva evenimente similare.

Guvernatorul statului, Gavin Newsom, a declarat sâmbătă stare de urgenţă. Potrivit oficialului, incendiul a “distrus case” şi “a ameninţat infrastructuri esenţiale” de la izbucnirea sa, vineri.

Incendiul “s-a intensificat şi s-a extins din cauza combustibililor uscaţi, a condiţiilor extrem de secetoase, a temperaturilor ridicate, a vânturilor şi a furtunilor”, a indicat Newsom într-un comunicat.

Peste 2.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, potrivit biroului pentru situaţii de urgenţă al guvernatorului din California, îndeosebi în comitatul Siskiyou. “Locuitorii din zonele învecinate ar trebui să fie pregătiţi să plece dacă este necesar. Vă rugăm să nu ezitaţi să evacuaţi”, a scris pe Twitter şeriful comitatului.

Un locuitor din Yreka, Larry Castle, a declarat pentru cotidianul Sacramento Bee că el şi soţia sa au împachetat câteva lucruri, şi-au luat cei trei câini şi au plecat în cursul nopţii. Alte incendii izbucnite în ultimii ani i-au învăţat că situaţia ar putea deveni “foarte, foarte gravă”.

Aproape 650 de persoane au intervenit duminică pentru stingerea incendiului, potrivit Grupului naţional de coordonare pentru intervenţii la incendii forestiere.

Citeşte şi: Premierul australian vrea crearea unui organism reprezentativ al populaţiilor indigene în Parlament

Sezonul incendiilor din California, un stat care se confruntă cu o situaţie de secetă persistentă, ar putea dura câteva luni.

În ultimii ani, California şi alte regiuni din vestul Statelor Unite au fost devastate de incendii rapide şi importante sub efectul încălzirii globale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă Autoritatea Națională de Integritate (ANI) va verifica...

Primăria Chișinău lansează Serviciul social ‘Locuința socială asistată’ pentru tinerii vulnerabili

Primăria Chișinău lansează Serviciul social 'Locuința socială asistată' pentru tinerii vulnerabili Primăria Municipiului Chișinău a anunțat lansarea Serviciului social „Locuința socială asistată” pentru tinerii cu...

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece Republica Moldova este pregătită pentru sezonul rece. Asigurările vin din partea ministrului Energiei, Victor Parlicov. În cadrul ședinței...

2 octombrie, ziua națională fără alcool

2 octombrie, ziua națională fără alcool „Sănătatea ta contează, renunță la alcool!” este genericul din acest an al Zilei naționale fără alcool. Marcată anual pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.