X

Cel mult 16 pretendenți la Primăria Bălți

Cel mult 16 candidați vor concura la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile din 5 noiembrie.

În data de 6 octombrie, care a fost ultima zi de depunere a dosarelor, și-au prezentat actele la Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi patru pretendenți. Consiliul are la dispoziție șapte zile pentru a le verifica, a precizat pentru IPN președintele CECEM Bălţi, Svetlana Colesnic.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Ultimii și-au depus actele: Alexandr Petkov – partidul politic „Partidul Nostru”, Anastasia Svetlicinîi – partidul politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, Mark Tkaciuk – partidul politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, Nicolai Grigorișin – partidul politic „Partidul Schimbării”.

Până acum au fost înregistrați șase candidați:

1. Sergiu Burlacu, Partidul Liberal Democrat
2. Vladimir Rusu, Partidul Acțiune și Solidaritate
3. Alexandru Gustoi, Partidul Comuniștilor
4. Ion Straciuc, Partidul Acasă Construim Europa
5. Maxim Moroșan, Partidul Socialiștilor
6. Aureliu Filipp, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldove.

Consiliul mai are în proces de verificare actele lui Sergiu Popovici, de la partidul politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” și listele de subscripție completate ale candidatului independent Ion Ciobanu.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

De asemenea, sunt în proces de examinare listele de subscripție ale candidaților independenți Marina Cravcenco și Arina Corșâcova, precum și dosarele pretendenților Alexandr Nesterovschi, de la Partidul „Renaștere”, și Victoria Șapa, de la Partidul „Șansă”.

Campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale generale din 5 noiembrie a început la 6 octombrie, perioada în care concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în condiții egale.

Tags: BalţiprimarSvetlana Colesnic
Categorii: PoliticăȘtirile zilei