Cel puţin 10 morţi în urma ploilor torenţiale care au lovit Coasta de Fildeş

Publicat:

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de joi spre vineri în Abidjan în urma ploilor abundente, în special a alunecărilor de teren, conform Brigăzii de pompieri militari (GSPM) din Costa de Fildeş, transmite sâmbătă AFP, potrivit agerpres

“Am înregistrat zece morţi, nouă în Yopougon şi unul în Cocody-Angré”, două cartiere din Abidjan situate în vest, respectiv în centru, a declarat pentru AFP căpitanul şi adjunctul şefului departamentului pentru intervenţii din cadrul GSPM, Anicet Bah.


Citește și :  Ursula von der Leyen: Legea europeană a cipurilor va intra în vigoare în toamnă

În zona industrială Yopougon, o primă alunecare de teren, produsă vineri “în jurul orei 3:00” s-a soldat cu “patru morţi” şi un rănit, a spus responsabilul.

În aceeaşi zonă, în urma unei a doua alunecări de teren, pompierii au raportat “şapte răniţi şi patru morţi, inclusiv un copil”, a adăugat el.

La Attécoubé-Mossikro, o altă zonă din Yopougon, cadavrul unei persoane decedate a fost recuperat în zorii aceleiaşi zile după o alunecare de teren.

În comuna Cocody, “o persoană a fost luată de ape”, cadavrul acesteia fiind găsit ulterior de locuitori, a precizat căpitanul Anicet Bah.

Bilanţul este provizoriu. În Yopougon, “trei victime ar fi fost luate de ape”, însă “căutările au fost zadarnice”, a declarat el adăugând că “operaţiunile au fost sistate”.

La jumătatea lunii iunie, cinci persoane, un cuplu şi cei trei copii ai lor, au murit în urma unei alunecări de teren, tot în Yopougon.

Acest cartier din vestul Abidjan a mai fost îndoliat anul trecut, după o alunecare de teren produsă după o noapte cu ploi abundente şi soldată cu şase morţi.

Construcţiile precare, locuite de persoane sărace, ridicate în zone predispuse la inundaţii sunt des întâlnite în această metropolă din Africa de Vest cu 5,6 milioane de locuitori, în continuă expansiune.

Lunile iunie şi iulie sunt în mijlocul sezonului ploios din această ţară cu climă tropicală.

Citește și : UNHCR: 76% dintre refugiaţii ucraineni de peste hotare intenţionează să se întoarcă în locurile de origine

La începutul lunii iunie, Observatorul solidarităţii şi coeziunii sociale (OSCS), un organism guvernamental, a indicat că 15 copii au murit de la începutul anului ca urmare a intemperiilor.

Anul trecut, 19 persoane au decedat în timpul mai multor episoade de precipitaţii abundente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală

Cinci echipe de pompieri au intervenit la un incendiu care a izbucnit în capitală În dimineața zilei de astăzi, pompierii din Chișinău au fost solicitați...

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării ‘ireversibile’ a Ucrainei la NATO

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării 'ireversibile' a Ucrainei la NATO Statele Unite ale Americii au promis vineri că summitul NATO de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.