Cel puţin 11 morţi după explozia unei camionete în Filipine – VIDEO

Publicat:

Cel puțin 11 persoane au murit în Filipine, după ce o camionetă a explodat în timp ce era verificată la un punct militar de control din sudul țării, incident catalogat de autorități drept un atac terorist comis de militanți afliliați grupării teroriste Stat Islamic, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Explozia a avut loc după ce militarii au oprit camioneta la punctul de control pentru a vorbi cu șoferul, conform autorităților de pe insula Basilan.


Citește și : SUA: Preşedintele Trump ar putea fi audiat în investigaţia privind contactele cu Rusia

Insula Basilan este controlată în mare parte de gruparea Abu Sayyaf, afiliată grupării Stat Islamic, cunoscută pentru răpiri și jafuri.

Atentatele cu vehicule capcană sunt rare în Filipine, deși conflitul dintre separatiști și islamiști provoacă violență și instabilitate în zonă de zeci de ani.

„Nu știm care a fost ținta atacului, dar știm că vehiculul a fost detonat prematur la punctul de control”, a declarat locotenentul Mon Almodovar, comandantul unității din regiune.

În urma exploziei au murit unul dintre autorii atacului, un soldat, cinci polițiști și patru civili, printre care și o mamă și copilul ei. Mai multe persoane au fost rănite.

Citeşte şi: Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică

Autoritățile investighează incidenul. Conform declarației colonelului Edgard Arevalo, militanții plănuiau să construiască bombe artizanale pe care să le detoneze apoi în baze militare.

Jim Saliman, guvernatorul din Basilan, a primit un raport conform căruia gruparea Abu Sayyaf este responsabilă pentru atac.

„Este o folosire ilegală și oribilă a forței, chiar și penru o perioadă de conflict armat”, a declarat Harry Roque, purtătorul de cuvânt al președintelui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.