Cel puţin 11 persoane au murit într-o busculadă la o distribuire de ajutoare alimentare în sudul Pakistanului

Publicat:

Cel puţin 11 persoane au murit vineri într-o busculadă produsă la Karachi, în sudul Pakistanului, când o mulţime s-a grăbit să ajungă la o fabrică unde avea loc o distribuire de ajutoare alimentare, cu ocazia Ramadanului, a anunţat poliţia, potrivit AFP, scrie agerpres.

Fida Janwari, un responsabil din cadrul poliţiei din Baldia Town, aflat în suburbiile vestice ale Karachi-ului, a declarat pentru AFP că busculada s-a produs atunci când mai multe femei nevoiaşe s-au repezit cu copiii lor spre fabrica unde se distribuiau ajutoarele.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

S-a declanşat o mişcare de panică “şi oamenii au început să fugă”, a adăugat el.

“Când au deschis uşa principală, toată lumea s-a repezit înăuntru”, a povestit Fatima Noor, în vârstă de 22 de ani, a cărei soră a murit în busculadă.

Potrivit unui responsabil din cadrul administraţiei locale, între 600 şi 700 de persoane se aflau în micul complex industrial.

Corpurile a şase femei şi a trei copii au fost transportate la spitalul de stat Abbasi Shaheed, a declarat purtătorul de cuvânt Muhammad Farraukh.

Un oficial de la asociaţia Rescue a declarat pentru AFP că alte două cadavre au fost duse la un alt spital, iar Summaiya Syed Tariq, chirurg din cadrul poliţiei, a confirmat bilanţul de 11 morţi vineri seara târziu.

“Au început să le bată pe femei cu crose (de golf) şi să le împingă”, a povestit Asma Ahmed, în vârstă de 30 de ani, a cărei bunică şi nepoată figurează printre victime. “Peste tot era haos”, a adăugat ea.

Potrivit lui Janwari, trei angajaţi ai fabricii au fost arestaţi pentru că nu au avertizat poliţia că va avea loc o distribuire de bunuri alimentare.

Săptămâna trecută, în prima zi a Ramadanului – când musulmanii împart în mod tradiţional săracilor – o persoană a murit şi opt au fost rănite într-o busculadă la o distribuţie de făină în nord-vestul Pakistanului.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

Pakistanul se confruntă de luni de zile cu o criză economică severă, preţurile produselor alimentare de bază crescând cu aproape jumătate, iar inflaţia atingând niveluri record.

Situaţia a fost exacerbată de criza energetică mondială ca urmare a războiului din Ucraina şi de inundaţiile provocate de ploile musonice care au lăsat anul trecut o treime din ţară sub ape.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea ‘summit pentru pace’

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea 'summit pentru pace' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au avut marţi...

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: ‘Lipsă totală de respect’

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: 'Lipsă totală de respect' Deputatul Parlamentului Republicii Moldova și secretarul executiv al comitetului...

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti Țările NATO de la Marea Neagră -Turcia, România și Bulgaria - au început o operațiune comună pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.