Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni, executaţi de Rusia (Kiev)

Publicat:

Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni, executaţi de Rusia (Kiev)

Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni au fost executaţi în timp ce se aflau în captivitate în Rusia de la începutul invaziei, a anunţat miercuri un reprezentant al Parchetului General al Ucrainei, Iuri Belousov, citat de EFE.

“În total, peste 110 dintre soldaţii noştri au fost executaţi în centre de detenţie după ce au fost capturaţi. Printre ei sunt şi cei din Olenivka”, a afirmat Belousov într-un interviu acordat agenţiei ucrainene de stat Ukrinform, referindu-se la centrul de detenţie din Doneţkul ocupat, unde cel puţin 53 de soldaţi au fost ucişi în mai multe explozii în iulie 2022, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Investigarea acestor cazuri, potrivit lui, este complicată de lipsa accesului la locul faptei şi, în unele cazuri, la corpurile victimelor.

Cu toate acestea, diverse tehnologii ajută Ucraina să documenteze pe cât posibil ceea ce s-a întâmplat, chiar şi fără acces fizic, a explicat el.

Pe de altă parte, măsurile de tortură aplicate prizonierilor de război ucraineni în peste 200 de centre de detenţie din Rusia au un caracter sistematic, ceea ce demonstrează că tortura este “parte integrantă” a politicii de stat ruse, a subliniat Belousov.

În momentul de faţă, anchetatorii ucraineni încearcă să stabilească unde este răspândită pe larg această practică.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

“Avem o unitate separată care se concentrează pe acest gen de probleme. Este doar o chestiune de timp până când aceşti oameni vor cădea în mâinile noastre”, a declarat Belousov, referindu-se la autorii faptelor respective.

În acelaşi timp, autorităţile ucrainene investighează moartea altor 62 de soldaţi care ar fi fost executaţi de forţele ruse în timp ce încercau să se predea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

În perioada 28 iunie – 4 iulie 2024, au activat peste 800 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice

În perioada 28 iunie – 4 iulie 2024, au activat peste 800 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice În perioada 28 iunie –...

Inspectoratul General de Carabinieri în acțiune. Ce infracțiuni au depistat în ultimele 72 de ore

Inspectoratul General de Carabinieri în acțiune. Ce infracțiuni au depistat în ultimele 72 de ore În timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, vigilența și profesionalismul colegilor...

Cine este ‘Lady Vic’, noua primă-doamnă a Marii Britanii

Cine este 'Lady Vic', noua primă-doamnă a Marii Britanii Noua primă-doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.