Cel puţin 14 morţi în unul dintre cele mai grave atacuri ruseşti asupra oraşului Odesa

Publicat:

Cel puţin 14 morţi în unul dintre cele mai grave atacuri ruseşti asupra oraşului Odesa

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi aproape 50 au fost rănite vineri în unul dintre cele mai grave atacuri cu rachete ruseşti asupra oraşului-port Odesa din sudul Ucrainei, vizat deja de două ori de lovituri ruseşti în ultimele zile, relatează AFP.

“Un atac cu rachete ruseşti a provocat moartea a 14 persoane, între care locuitori, un paramedic şi un membru al echipelor de salvare”, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper pe Telegram, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Primăria a decretat zi de doliu sâmbătă în urma acestui atac, unul dintre cele mai grave asupra oraşului Odesa de la începutul invaziei ruse în urmă cu doi ani.

Atacul cu rachete în plină zi s-a soldat cu 46 de persoane rănite, inclusiv şapte angajaţi ai serviciilor de urgenţă, a adăugat el. Clădiri rezidenţiale şi vehicule au fost lovite, potrivit parchetului ucrainean.

Potrivit serviciilor de urgenţă ucrainene, este vorba de două lovituri consecutive în acelaşi loc.

După ce un prim atac cu rachete ruseşti asupra oraşului a deteriorat infrastructura civilă şi a provocat un incendiu, salvatorii au ajuns la faţa locului şi au început să “stingă focul, să cureţe dărâmăturile şi să caute victime”, când “inamicul a lansat un alt atac cu rachete”, a precizat serviciul pentru situaţii de urgenţă.

În imaginile difuzate de serviciile de urgenţă ucrainene se pot vedea salvatori răniţi, cu feţele murdare şi hainele rupte, fiind ajutaţi de colegi.

Acesta este cel de-al treilea atac soldat cu morţi de la începutul lunii martie asupra oraşului Odesa.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Pe 3 martie, o lovitură cu dronă asupra unui bloc de apartamente a ucis 12 persoane, între care cinci copii, iar pe 6 martie, un atentat cu bombă a ucis cinci persoane, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis se aflau în oraş.

În ultimele luni, Rusia şi-a intensificat atacurile asupra oraşului-port de la Marea Neagră, o platformă crucială pentru exporturile de cereale ucrainene via un coridor maritim creat de Kiev după ieşirea Moscovei dintr-un acord care a permis Ucrainei să-şi exporte producţia de grâne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.