Cel puţin 15 morţi în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor din Venezuela

Publicat:

Autorităţile venezuelene au anunţat sâmbătă alte două decese în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele săptămâni în ţară, bilanţul acestora ajungând la cel puţin cincisprezece morţi, informează duminică AFP, potrivit agerpres

“Au fost raportate două decese şi o persoană dispărută”, a scris pe Twitter Carlos Perez Ampueda, reprezentant al Protecţiei Civile.


Bilanţul oficial anterior, de la 1 octombrie, indica treisprezece morţi şi trei dispăruţi.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Intemperiile au provocat inundaţii în Tejerias, în statul Aragua, la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri de capitala Caracas, cantităţi importante de sedimente, resturi şi copaci dezrădăcinaţi fiind luate de ape, a detaliat oficialul.

“Operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare. În prezent nu există curent electric. Autorităţile evaluează pagubele şi necesarul”, a adăugat Perez Ampueda.

Dintre cele cincisprezece victime confirmate, zece au fost luate de o viitură la data de 23 septembrie în timp ce participau la o adunare religioasă în statul Tachira (vest), lângă graniţa cu Columbia.

Inundaţii au fost semnalate sâmbătă şi în oraşul Cabimas, din regiunea Zulia (vest), unde cel puţin cincizeci de gospodării au fost avariate de ape, a spus Ampueda.

De la începutul anului, Venezuela a înregistrat precipitaţii peste media istorică, atribuite fenomenului meteorologic La Nina. Echivalentul rece, El Nino, determină o răcire a unei regiuni a apelor de suprafaţă ale Pacificului, influenţând ciclul precipitaţiilor şi clima anumitor regiuni de pe glob.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Potrivit ONU, La Nina – fenomen responsabil îndeosebi de agravarea secetei din Cornul Africii – ar urma să aibă o durată fără precedent pentru acest secol şi să persiste cel puţin până la sfârşitul anului, notează AFP.

Este vorba despre primul episod La Nina din secolul XXI care se întinde pe trei ierni consecutive în emisfera nordică (sau trei veri consecutive în emisfera sudică), conform buletinului Info-Nino/Nina publicat de Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.