X

Cel puţin 15 morţi şi 500.000 de persoane afectate de ploile abundente în Guatemala

Cel puţin 15 oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi în urma a 12 alunecări de teren provocate de ploile abundente care au căzut de la începutul lunii mai în Guatemala, unde peste 500.000 de persoane au fost afectate de aceste intemperii, a anunţat luni Protecţia Civilă din această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Printre cele 15 persoane decedate se află o femeie şi cei şase copii ai ei, precum şi trei fraţi minori, originari din două sate locuite de indigeni, a precizat Grupul de coordonare pentru reducerea catastrofelor naturale (CONRED).

Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Ploile însoţite de vânturi puternice au provocat alunecări de teren, inundaţii, prăbuşiri ale unor infrastructuri şi numeroase alte distrugeri în majoritatea teritoriului acestei ţări din America Centrală.

CONRED a precizat că 930 de locuinţe au fost avariate, precum şi opt unităţi şcolare, alături de peste 80 de drumuri şi şapte poduri, din care trei au fost complet distruse.

Cele mai afectate regiuni sunt cele locuite în principal de populaţii indigene, care sunt mai vulnerabile în faţa catastrofelor naturale. Aproape 60% dintre cei 17 milioane de locuitori din Guatemala trăiesc în sărăcie.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Ploile au cauzat în 2021 moartea a 35 de persoane în această ţară, alături de trei dispăruţi, 17 răniţi şi circa 1,5 milioane de persoane afectate. Aproape 12.000 de guatemalezi au trebuit să fie evacuaţi.

Sezonul ploilor, care se întinde din mai până în noiembrie, cauzează sute de morţi în fiecare an în America Centrală, una dintre cele mai vulnerabile regiuni ale lumii în faţa efectelor provocate de schimbările climatice. 

Tags: Grupul de coordonare pentru reducerea catastrofelor naturale (CONRED)Guatemalaindigeniprotectia civila
Categorii: Știrile zilei