Cel puţin 16 morţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni cu migranţi marocani pe coasta Atlanticului

Publicat:

Un total de 16 trupuri neînsufleţite au fost găsite după naufragiul unei ambarcaţiuni ce transporta aproximativ 50 de tineri migranţi marocani, pe coasta Atlanticului, în largul oraşului-port Casablanca, conform informaţiilor furnizate AFP la faţa locului de rude ale victimelor şi de serviciile de salvare, potrivit agerpres.

Primele cadavre au fost pescuite sau aruncat de valuri pe mal începând de sâmbătă, dar căutările continuă.


Citește și : Cel puţin cinci morţi după prăbuşirea unui avion în statul american Connecticut

Câteva familii ale tinerilor care îşi propuseseră să migreze, provenind toţi dintr-o zonă rurală din apropiere de Marrakech, s-au adunat pe coastă în speranţa, cu fiecare zi ce trece mai slabă , de a-i găsi în viaţă pe aceştia.

Miercuri, o mulţime de mici dimensiuni se adunase pe plaja Nahla, la nord de Casablanca.

“Problemele sunt sărăcia şi şomajul, nu sunt drumuri, şcoli şi locuri de muncă în regiunea noastră” spune Amina, o marocană de 40 de ani îndoliată, venită să îşi caute nepotul de 23 de ani, dat dispărut sâmbătă.

Trei tineri salvaţi sâmbătă, transportaţi în stare inconştientă la spital, s-au recuperat ulterior şi s-au întors la casele lor. Conform mai multor declaraţii coroborate, la bordul ambarcaţiunii se aflau 56 de tineri.

Începând din ianuarie, peste 15.000 de migranţi au sosit în Spania pe mare, cu 45% mai puţin decât în primele 8 luni ale anului trecut, conform datelor furnizate de autorităţile spaniole.

UE a angajat 140 de milioane de euro în 2018 pentru gestionarea migraţiei de către Maroc, care a devenit un punct important al rutei migranţilor în ultimii ani. În plus, Spania a deblocat în august 32 de milioane de euro, bani destinaţi regatului marocan pentru a controla imigraţia ilegală, după ce în iulie acordase 26 milioane de euro pentru furnizarea de vehicule ministerului de interne marocan.

Citește și : Sigal Mandelker, subsecretar american al Trezoreriei, va demisiona

Plecările sunt organizate, cel mai adesea, de pe coasta mediteraneană din nordul Marocului, aflată la câţiva zeci de kilometri de sudul Spaniei, şi mult mai rar de la Casablanca, port situat la peste 350 de kilometri de coastele spaniole.

Migranţii care pornesc de pe coastele marocane spre Europa provin cel mai adesea din ţările Africii de Vest. În ultimii ani însă a crescut şi numărul tinerilor marocani dornici să migreze. Aceştia sunt gata să facă orice pentru a părăsi o ţară marcată de profunde inegalităţi sociale şi teritoriale, cu un viitor marcat de perspectiva şomajului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.