X

Cel puţin 17 morţi în atacuri asupra unor clădiri din regiunea Odesa

Cel puţin 17 persoane au fost ucise în cursul unor atacuri asupra unor clădiri din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, atacuri ce survin în contextul în care armata ucraineană tocmai a preluat de la ruşi o insulă strategică pentru controlul rutelor maritime, relatează vineri AFP, potrivit agerpres

O rachetă lansată de un ”avion strategic” din Marea Neagră a făcut ”14 morţi şi 30 de răniţi” între care trei copii”, potrivit ultimului bilanţ al serviciilor de urgenţă ucrainene.

Citește și : Stoltenberg: Grecia este gata să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor ucrainene

O altă rachetă, lansată de acelaşi avion, a lovit alte două clădiri din apropiere, omorând ”trei oameni, între care un copil”, au adăugat echipele de salvare. Operaţiunile de salvare, complicate de un incendiu, continuă.

În primul atac ”a fost lovită o clădire rezidenţială de nouă etaje din regiunea Bilgorod-Nistru”, la aproximativ 80 km sud de Odesa, potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei regiunii Odesa, Serghei Braciuk.

Acest atacuri survin în contextul în care NATO a promis joi sprijinul său neclintit Ucrainei, la încheierea summitului de la Madrid, notează AFP.

Citește și : Avertizare ‘cod roşu’ de caniculă, în vigoare în 22 de oraşe din Italia

Tags: Bilgorod-Nistruincendiumarea neagraNATOOdesaSerghei Braciuk
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina