Cel puţin 17 morţi şi zeci de răniţi în urma ploilor abundente din centrul Pakistanului

Publicat:

Cel puţin 17 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite după ce ploile abundente au inundat mai multe oraşe în provincia Punjab din centrul Pakistanului, au informat joi responsabili din cadrul serviciilor de salvare, potrivit DPA, scrie agerpres.

Cele mai multe decese au avut loc în oraşul estic Lahore, cu o populaţie de circa 10 milioane, a declarat Farooq Ahmad, unul dintre responsabilii citaţi.


Citește și : Șeful diplomaţiei poloneze Jacek Czaputowicz a demisionat

Ploile abundente înregistrate peste noapte au inundat mai multe cartiere din oraş şi au dus la prăbuşirea de ziduri şi acoperişuri, a precizat Ahmad.

Autorităţile au pus în alertă agenţiile de salvare în portul sudic Karachi, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, unde se prognozează precipitaţii în următoarele trei zile.

Cel puţin 36 de răniţi au fost trataţi în spitale în diferite părţi ale provinciei, a declarat un alt responsabil, Deeba Shahnaz.

Departamentul meteorologic din Pakistan a prognozat ploi şi mai abundente în cea mai mare parte a ţării până vineri, a indicat purtătorul de cuvânt al acestuia, Mohamed Hanif.

Sute de oameni îşi pierd viaţa anual în Pakistan şi în alte ţări din Asia de Sud în timpul sezonului musonic, din lunile iulie-august.

Citește și : Opozantul rus Aleksei Navalnîi este în comă şi este ventilat artificial

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.