X

Cel puțin 17 persoane au murit în urma a două atacuri în estul RD Congo

Cel puțin 17 persoane au decedat în urma a două atacuri ale membrilor unei miliții islamiste în estul Republicii Democrate Congo, a anunțat un oficial local, citat de site-ul agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

Forțele Democrate Aliate (ADF), o organizație islamistă originară din Uganda, au ucis peste 100 de civili în urma mai multor raiduri din luna octombrie și până în prezent.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,1 în arhipelagul Tonga

Rebelii ADF au ucis 14 persoane în Mantumbi, un sat aflat la 17 kilometri vest de orașul Oicha, a anunțat Donat Kibwana, administratorul teritoriului Beni. De asemenea, trei persoane au fost ucise în urma unui atac similar în Kolokoko, o suburbie a orașului Oicha, potrivit aceleiași surse.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, violențele din regiunile de est din această țară ar putea afecta progresele înregistrate în lupta împotriva Ebola, boală care a dus la moartea a 2.203 persoane începând din august 2018.

Mai multe organizații care luptă împotriva acestei maladii s-au retras din regiune în urma mai multor atacuri asupra voluntarilor luna trecută.

Citește și : Lavrov avertizează SUA: ‘Vom avea o reacţie în oglindă. Fiecare pas va avea o reacţie rusă’

Tags: ADFatacuriOichaRepublica Democrată CongoUganda
Categorii: Știrile zilei