Cel puţin 18 persoane rănite în ciocniri între forţele de ordine şi migranţi în nordul Franţei

Publicat:

Cel puţin 18 persoane au fost rănite joi în ciocniri între forţele de ordine şi migranţi care voiau să ajungă în Marea Britanie, la desfiinţarea unei tabere din Calais (nordul Franţei), relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Poliţiştii şi jandarmii s-au confruntat, în cadrul unei operaţiuni de evacuare, cu circa 100 de migranţi care au dat dovadă de o foarte mare agresivitate şi au refuzat să plece”, a transmis prefectura din Pas-de-Calais într-un comunicat.


Citește și : Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

“Forţele de ordine au fost ţinta a numeroase proiectile. Cincisprezece poliţişti şi jandarmi au fost răniţi”, se menţionează în comunicat.

O membră a reţelei Human Rights Observers a indicat la rândul ei pentru AFP că “cel puţin trei persoane exilate” au fost rănite şi transportate la spital.

În general, la expulzări “persoanele sunt autorizate să plece cu lucrurile lor”, dar azi dimineaţă “forţele de ordine le-au ordonat agenţilor de la curăţenie să confişte tot”, a adăugat ea.

Tabăra desfiinţată, care găzduia în principal africani, se află în apropiere de o intersecţie unde migranţii încearcă să urce în camioane cu scopul de a traversa Canalul Mânecii şi a ajunge în Anglia.

Citește și : Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Deşi de la finele lui 2018 s-au intensificat tentativele de traversare pe mare, mulţi migranţi, mai ales cei fără resurse, continuă să angajeze în traversare urcând în camioane.

Sute de migranţi, între care numeroase familii, rămân încă în zona de litoral din nordul Franţei, în speranţa de a găsi o modalitate de a ajunge pe ţărmul britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.